Ktü’Lü Öğrencilerden 'harç' Protestosu

Fatih TURAN/TRABZON, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde toplanan öğrenciler, ‘Erteleme yetmez, harçlar kaldırılsın’ yazılı pankartla rektörlük binasına kadar yürüdü.

Fatih TURAN/TRABZON, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde toplanan öğrenciler, ‘Erteleme yetmez, harçlar kaldırılsın’ yazılı pankartla rektörlük binasına kadar yürüdü. "Müşteri değil öğrenciyiz" sloganları ve alkışlar eşliğinde süren gösteride, öğrenci grubu adına konuşan Hilal Erkan, eğitimin parasız olması gerektiğini belirterek harçların kaldırılması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin adeta müşteri olarak görüldüğünü öne süren Erkan, “Öğrenciler başarıları üzerinden ders satın almak, uzattıkları her dönem için çok fazla miktarda para ödemek zorunda bırakılıyor. Öğrenciler tam anlamıyla müşteri olarak görülüyor. Gerici, piyasacı tahakküme karşı parasız-bilimsel eğitim ve kurumsal üniversite istiyoruz” dedi. Öğrenci grubu, açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: