KTÜ'nün 58. Kuruluş Yıl Dönümü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Bayraktar, Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mücadele ede ede, iğne ile ilmek ilmek çalışarak bugünlere geldiğini belirterek, "Üniversitenin senatosuna, Rektör'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de Trabzonlu çok üst düzey yöneticiler bulunduğunu, bunların büyük bir bölümünün de KTÜ mezunu olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Trabzon'un derin tarihi yanında insan yapısı, karakteri de bunda çok büyük etkendir. Trabzon, üniversiteler şehri olmalıdır. Trabzon'un, kültür ve turizm şehri olması gerekiyor. Trabzon'da üniversite sayısını artırmamız lazım. Bunun için çalışmalıyız. Trabzon dünyada yeri olan bir şehir. Trabzon, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde hep cazibe merkezi olmuştur. Trabzon için herkesin çalışması gerekiyor. Sorumluluk taşımamız lazım. Yeni projeler ve çalışmalar için gayret ve azim göstermeliyiz."

Bakan Bayraktar, üniversite öğrencilerine de tavsiyelerde bulunarak, "Sorumlu olmayı, üretmeyi, karar vermeyi ve sabırlı olmayı öğrenin. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı benimseyin. Mazeret değil, iş üretin. Farkındalık yaratarak değişiklikler yapın" diye konuştu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise KTÜ'nün Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Değişen ve gelişen dünyada, çağın koşullarına uygun hareket eden ve dünyada fark edilen üniversitelerin çok büyük önemi var" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kızılcık, KTÜ'nün, Trabzon'un kongre ve fuar turizmi yolunda ilerlemesine çok büyük katkılarının olduğunu da söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da KTÜ'nün bir mezunu olmaktan dolayı iftihar ettiğini belirterek, belediye olarak üniversitenin her türlü ihtiyacını öncelikleri arasına koyduklarını dile getirdi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise kurumların sağlam temeller üzerinde yükselmelerinin, onların geleneklerine bağlı olmaları ile mümkün olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Gelenek, zaman, sabır ve bilinç ile oluşur. İşte KTÜ, 58 yıllık sürede kendi geleneğini oluşturmuş önemli araştırma ve eğitim kurumlarımızdan biridir. KTÜ, gücünü köklerinden alan, geleneklerine bağlı ve bir o kadar da yeniliklere açık bir üniversite olarak varlığını geleceğe taşımak arzu ve iradesine sahiptir. Üniversitemizin 60 yıla yaklaşan mazisi bu anlayışla gelişmiş ve KTÜ bu çerçevede büyümüş, köklü bir üniversite olmuştur. Yani üniversitemiz çağı yakalayan, zamanın gelişmelerine ayak uyduran, bilimin evrensel ilkelerine sadık kalarak faaliyetlerini sürdüren ama aynı zamanda geleneğine de sahip çıkan bir kurum olarak yoluna devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra Rektör Baykal, Bakan Bayraktar'a fahri doktora belgesi verdi.

Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: