KTÜ'nün Kuruluşunun Yıl Dönümü

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) gelecek yıllarda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girecektir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) gelecek yıllarda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girecektir" dedi.

KTÜ'nün kuruluşunun 57. yıl dönümü, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Bakan Yardımcısı Balta, törende yaptığı konuşmada, KTÜ'den mezun olan öğrencilerin birçok alanda çok başarılı görevler üstlendiğini belirtti.

KTÜ'nün şehre çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Balta, "Bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Hükümetimiz döneminde üniversitelere büyük önem verilmiştir. Her ilimizde üniversiteler açıldı. Üniversitelerin sıkıntılarını da biliyoruz. Bu sıkıntıların çözülmesi noktasında çalışmalar sürdürülüyor. Bugün kuruluş yıl dönümünü kutladığımız KTÜ, gelecek yıllarda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise ülkelerin daha yaşanabilir, daha güçlü konuma gelebilmelerinin sahip oldukları eğitim sisteminin kalitesiyle doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi.

Kaliteli bir yükseköğretim sistemine sahip ülkelerin çok daha başarılı gençler yetiştirdiğini kaydeden Vali Kızılcık, "Ülkemizde gençlerimizin daha iyi yetişebilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Gençlerimizin yani geleceğimizin daha iyi yetişebilmesi için onları her alanda desteklemeliyiz" dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise kurulduğu günden bugüne kadar sürekli büyüyen ve gelişen KTÜ'nün imkanlarıyla herkesin imrendiği bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Prof. Dr. Özen, KTÜ'nün köklü geçmişi, deneyimli personeli, kurumsallaşmış yapı ve gelenekleri, her geçen gün daha da güzelleşen kampüsü ve altyapısıyla marka haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"KTÜ, kentin daha güzel ve yaşanabilir bir kent olması, bu kentin insanlarının daha mutlu ve huzurlu olması, bu ilin sosyoekonomik ve kültürel gelişimi için her türlü çalışmada elinden gelenin her zaman en iyisini zevkle ve gururla yapacaktır. Vizyonumuz en iyilerin tercihi olan bir üniversite olmaktır. En iyilerin tercih ettiği, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, eğitim ve araştırmada öncü bir KTÜ vizyonunda bütün gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: