Kuaförlük Kursunu Bitiren 11 Talasemi Hastasına Sertifikaları Verildi

MERSİN (AA)  - İŞKUR Tarsus Müdürlüğü ve Talasemi Derneği’nin ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında açılan kuaförlük kursunu başarıyla bitiren 11 kişiye, sertifikaları verildi.

MERSİN - İŞKUR Tarsus Müdürlüğü ve Talasemi Derneği’nin ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında açılan kuaförlük kursunu başarıyla bitiren 11 kişiye, sertifikaları verildi. Talasemi Derneği Başkanı Sefa Türker, Asutay İşmerkezi Güner Baykal Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, meslek edindirmek amacıyla hazırlanan projenin İŞKUR tarafından finanse edildiğini ve 11 talasemi hastası kursiyerin kuaförlük mesleğini bu sayede öğrendiğini söyledi. İŞKUR Müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer de, 46 bin 170 lira tutarındaki proje kapsamında 6'sı kadın 11 kişinin bu sayede meslek sahibi olduğunu belirterek, "İşsizliğin nedenlerinin başında mesleksizlik gelmektedir. Mesleği olmayan işsiz yapısına sahibiz. Bu tür kurslarla mesleksizliği önlemeye çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: