Küba, ABD'nin kasırga yardımını reddetti!

Havana/Houston - (AA) - Küba, ABD'nin kasırga afetzedeleri için gönderdiği 100 bin dolar tutarındaki yardımı reddederken, bu ülkeden uyguladığı ambargoyu altı aylığına kaldırmasını istedi.

Küba devlet televizyonunda okunan bir diplomatik notta, "Ülkemiz, Amerikan şirketlerinin ürünlerini satın almaya hazır olsa bile, kendisine abluka uygulayan bir hükümetin bağışını kabul edemez" denildi.

Küba yönetimi, Amerikan yönetiminden, inşaat ve malzeme teminindeki ekonomik ambargoyu en az altı aylığına kaldırmasını talep etti.Gustav ve Ike kasırgaları, gıda ve tıbbi ürünler hariç 1962'den beri Amerikan ambargosu altındaki Küba'da yarım milyon konutta hasara yol açtı.ABD yeraltı kaynakları yönetiminden Eileen Angelico, 3 bin 800 petrol platformunun bulunduğu Meksika Körfezi'nde 10 kadar platform ve tesisin zarar gördüğünü belirtirken, asıl zarar ziyanın birkaç gün sonra ortaya çıkacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Houston'da sokağa çıkma yasağı
Öte yandan Ike kasırgasının büyük zarara yol açtığı Houston'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Houston Emniyet Müdürü Harold Hurtt, yağmalama olaylarının önüne geçilebilmesi için alınan sokağa çıkma yasağı kararının yerel saatle 21:00-06:00 arasında uygulanacağını, uygulamanın cumartesi sabahı sona ereceğini söyledi.