Kubilay'ın Şehit Edilişinin 83'üncü Yılı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, Kubilay'ın şehit edilişinin 83'üncü yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Kocaeli'de, İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, Kubilay'ın şehit edilişinin 83'üncü yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan dernek üyeleri adında basın açıklaması yapan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, 83 yıl önce yaşanan Menemen olayının sorumlusunun CHP anlayışının olduğunu iddia ederek, söz konusu dönemde meydana gelen olayların Müslümanlara mal edildiğini savundu. Dernek olarak yetkilileri Menemen olayıyla yüzleşmeye davet ettiklerini söyleyen Metin, "Normalleşme sürecinde bu insanları ayıbından dolayı devlet, Menemen provokasyonu kullanılarak idam edilen bu insanların yakınlarından özür dilemelidir. Gerek devlet organlarınca gerekse de bir takım çevrelerce, 80 yıldan beri bu olay vesile kılınarak, 'irticacı, yobaz' diye Müslüman halkın inancına küfredilmesinden dolayı halktan özür dilemelidir" diye konuştu. Metin, Menemen olayı sonrasında idam edilenlerin isimlerini bildiklerini ancak yakınlarını tanımadıklarını belirterek, şunları ifade etti: "Bu ilanımızı duyan varislerini derneğimize dilekçe ile başvurmaya davet ediyoruz. Derneğimize yapacakları yazılı başvurudan sonra derneğimize bağlı avukatlarca bu mağdurların itibarını iade ve varislerine tazminat ödenmesi konusunda önce iç hukuk kurumlarında, netice alınamadığı takdirde de uluslararası kurumlarda dava süreçlerini başlatacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: