Kucağında çocuğu ile 35 yıl sonra nikâh masasına oturdu

Gaziantep’in merkez ilçesi Şehitkâmil Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği toplu nikâh törenine...

Gaziantep’in merkez ilçesi Şehitkâmil Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği toplu nikâh törenine evli bir çift kucağında çocuğu ile 35 yıl sonra nikah kıydı. Toplu nikâh töreninde 86 çiftin katılması ile ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Bazı çiftler gelinlik ile damatlık giyerken, bazı çiftler ise utandıklarından ve kucaklarındaki çocuklarından dolayı normal elbiseleri ile katıldılar.

35 yıllık evli olan Abbas-Türkan Aslan çifti nikâh törenin kucaklarında 2,5 yaşındaki çocukları ile geldi. Gelin adayı Türkan Aslan, “Utandığım için gelinlik giymek istemedim.” dedi.

Reklam
Reklam

Aslen Şanlıurfalı olduğunu ifade eden damat Abbas, hurda toplayarak geçimini sağladığını ve 35 yıllık evli olduğunu belirtti. Baba Aslan, “Benim belirli bir işim yok. Hurdacılık yaparak geçimimi salıyorum. 6 çocuğum var, bunların üçünün kimliği olmadığı için okula gidemiyorlar.” dedi. Aslan, en büyük kız çocuğunun 18 yaşında en küçük çocuğunun ise 2,5 yaşında olduğunu söyledi.

59 yaşındaki Kahramanmaraş doğumlu Vakkas Deniz ise ikinci evliliğini yaptığını ve evlilik cüzdanı almak için geldiği belediyede yetkililerin tavsiyesiyle nikâh törenine katılmak durumunda kaldığını belirtti.

Yaşlı damat adayı Deniz, ikinci eşi Leyla Deniz ile 7 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu kaydetti. Bu arada törene engelli ve hamile çiftlerin de katılması ortaya ilginç görüntüleri çıkardı.

Sanatçı Muazzez Ersoy’un konser verdiği nikah töreninde salonu dolduran kadınlar farklı bir “Dünya Kadınlar Günü” yaşadılar. Temsili 5 çiftin nikahını kıyan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, aylar öncesinde başladıkları nikahsız çiftlerin araştırmalarında toplamda 100’ün üzerinde çifte ulaştıklarını, ancak bazı çiftlerin askere gitmesinden dolayı programa 86 çiftin katıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu tür etkinliklerini bundan sonra da sürdüreceklerini ifade eden Fadıloğlu, çiftlerin komşularında nikahı olmayanların belediyelerine müracaat etmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: