Küçücük Sıcacık İçi Dolu 10 Poğaçacık

İsmi türeye türeye artık bir soy ağacı sahibi bile oldu! Poaça, Poça, Pohça, Bohça, Boaça, Boça diye de bilinse de sıcacık bir çayın yanına, televizyon karşısında, yolda, işte, okulda, deniz kenarında, aşırı lezzetli, anne eli değmiş gibi mis gibi tarifi kolay olan poğaçaların en güzellerini sizler için seçtik!


  1. Krem Peynirli ve Etli Poğaça

Eviniz için mis gibi poğaça koksun, pufuduk pufuduk kabardıklarını gördükçe 'ben bu işi kaptım' diyerek sevinin ve fırından çıkardığınız anda bitirin! Muhteşem tadıyla Krem Peynirli ve Etli Poğaça 7'den 70'e herkesin en çok sevdiği lezzetlerden. Sizin için en pratik en lezzetli tarifini denedik ve biz bayıldık!

Nefis bir Krem Peynirli ve Etli Poğaça.

Tarifi burada.


  1. Kabaklı Poğaça

Tam bir kış poğaçası... Kabaklara eşlik eden nefis dereotu ilk önce kokusuyla evinizi sonra enfes tadıyla sizi saracak. Biranda bakmışsınız ki bütün tepsi bitivermiş. Bir tadan bir daha yemiş! Fosfor, Bakır, Magnezyum, A ve C vitaminleri ile Potasyum, Kalsiyum, Demir ve Çinko yönünden çok zengin olan dereotu bütün kış sizi hastalıklardan da koruyacak.

Reklam
Reklam

Kabaklı ve dereotlu enfes bir poğaça.

Tarifi burada.


  1. Ispanaklı Poğaça

Temel Reis'in bile bayılacağı, poğaçanın içerisinde olmadıkça yemeyeceği, çocuklarınızın çok seveceği leziz mi leziz, sağlıklı mı sağlıklı ıspanaklı poğaça fırınınızın da göz bebeği olacak!

Nefis ıspanaklı poğaça.

Tarifi burada.


  1. Peynirli Poğaça

Klasik anne poğaçasının çoook daha lezzetlisini düşünün... Düşünemediniz mi? O zaman hemen tatmanız ve o lezzete varmanız gerekli! Hatıraları harekete geçirici, özlem dolu peynirli poğaçalar tam istediğiniz gibi! Hatta biraz daha lezzetli...

Nefis peynirli poğaça.

Tarifi burada.


  1. Galeta Unlu Çıtır Poğaça

Şimdiye kadar böylesini yememişsinizdir. Kıymalı, kavurmalı, sebzeli ve hatta reçellisi bile yapıldı ama bu kadar kıtırı ve bağımlılık yapanını ilk kez deneyecek bile olabilirsiniz. Gerçekten çok lezzetli ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak!

Reklam
Reklam

Patatesli galeta unlu poğaça.

Tarifi burada.


  1. Dereotlu ve Kırmızı Biberli Poğaça

Hafif acılı bu poğaçalar tam bir iştah açıcı. Çayın tadını iyice çıkarmanız için birbir. Soğuk kış günlerinin bitaneciği, tatlı sohbetlerin sivri dillisi Kırmızıbiberli poğaça sizi sizden alacak!

Kırmızıbiberli ve dereotlu poğaça. [

**](http://yemek.mynet.com/dereotlu-ve-biberli-pogaca-1144281)


  1. Bayatlamayan Poğaça

Keşke her şey hep ilk günkü gibi kalsa... Ama kalmıyor ve günler geçtikçe her şey eskiyor, kuruyor ve atılması gerekiyor. Oysa sizinle şimdi paylaşacağımız tarif öyle mi? Bu poğaçaları bir kere yapıyorsunuz, tabakta unutsanız bile ertesi gün sanki az önce piş gibi aynı tazelikle yiyorsunuz!

Denemeniz gereken bayatlamayan poğaça.

Tarifi burada.


  1. Patates Hamurlu Poğaça

Bu poğaçanın özelliği hamurunda! İçi doldurmuş poğaçaların aksine bu tarifin sırrı hamurun patates ile yapılması. Tadına doyulmaz lezzetin damaklarınıza nasıl yayıldığını hissedecek ve tarifi baş köşenize asacaksınız!

Reklam
Reklam

Patates hamurlu enfes bir poğaça.

Tarifi burada.


  1. Ayranlı Pratik Poğaça

Çok ama çok pratik bir tarif! Canınız çayın yanında bir şeyler atıştırmak istediyse hemen ayranlı poğaçalardan yapabilir ve 'iyi ki üşenmemişim yapmışım' diyebilirsiniz. Kokusunu duyan komşularınızın da kapıyı çalması an meselesi!

Pratik bir ayranlı poğaça.

Tarifi burada.


  1. Kıymalı Rulo Poğaça

Hangi poğaça vardır ki tadı kötü olsun? Biz sadece en lezzetlilerini, daha da lezzetlilerini yemenizi istiyoruz. Normal poğaçalarla aynı tada sahip ama görüntü olarak fark atan kıymalı poğaça çok hoşunuza gidecek!

Enfes kıymalı poğaça.

Tarifi burada.


  1. Domatesli ve Patlıcanlı Poğaça

Tadı damağınızda kalacak! Kendinizi ''keşke biraz fazla yapsaydım'' derken bulacaksınız. Sonra bir bakmışsınız mutfakta hazırlamaya bile başlamışsınız!

Leziz domatesli ve patlıcanlı poğaça.

Reklam
Reklam

Tarifi burada.