Küçük Aydın'dan 11 gündür haber alınamıyor

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, 11 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aydın Uysal'dan 11 gündür haber alınamıyor.

Her gün evden okula gitme bahanesiyle ayrılan Yavuz Selim İlköğretim Okulu 3. sınıfında okuyan Aydın Uysal (11), okula gitmediğinin anlaşılması üzerine kayıplara karıştı. Aydın'ın hayatından endişe eden Uysal ailesi, oğullarının kaybolduktan sonra en son Şırnak merkezinde olduğunu duyduklarını ve ondan sonra bir daha haber alamadıklarını söyledi. Baba Abdullatif Uysal, oğlundan 11 gündür haber alamadıklarını ve bundan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. Oğlunun kaybolmasıyla hayatlarının alt üst olduğunu ifade eden baba Uysal, "Oğlumla ilgili hiçbir ipucu yok. Ailece perişan olduk.

Reklam
Reklam

Aklımıza kötü şeyler geliyor. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum" dedi. Oğlunun okulda sorunlar yaşadığını anlatan baba Uysal, "Oğlumu okutmak için var gücümle çalışıyordum, ama çocuğum bir türlü okula ısınamadı ve bıraktı. 2 sene sonra çocuğun içine bir heves düştü; okula gidip öğretmenine okul okumak istediğini söylemiş.

Öğretmenin durumu bana bildirmesi üzerine, onu tekrar okula yazdırdım. Aydın, bir süre ilkokul 1. sınıfta okumaya devam etti. Ancak çok geçmeden tekrar okuldan soğumaya başladı. Her gün okula gitme bahanesiyle dışarı çıkıyor, ama okul yerine oyun oynamaya gidiyordu. Bunu öğrendiğimizi anlayınca, ona vereceğimiz tepkiden korkup ortadan kayboldu. Oysa, ona kötü davranamam. Ne olursa olsun, o benim oğlumdur. Buradan oğluma çağrı yapıyorum: Sesimi duyuyorsan gel, seni bekliyoruz oğlum. Ailen seni merak ediyor. Korkmana gerek yok, sana kimse bir şey yapamaz" diye konuştu.

Vatandaşlardan yardım isteyen baba Uysal, çocuğunu görenlerin en yakın polis karakoluna bildirmelerini ya da '0544 265 54 17' numaralı telefondan kendilerine ulaşmalarını istedi.

Reklam
Reklam