Küçük Başbakan'dan büyük cevaplar

23 Nisan'dan Renkli Fotoğraflar

23 Nisan nedeniyle Vekil Başbakan olarak atanan öğrenci Kamil Karaca Başbakanlık koltuğunda yaptığı açıklamalarla Ankara'da günün neşe kaynağı oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna oturan Kamil Karaca adlı öğrenci de Başbakan Erdoğan gibi cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda renk vermedi.

Vekil Başbakan Karaca, gazetecilerin "Cumhurbaşkanı kim olacak?" sorusuna, "Bu kadar sabrettiniz, iki gün daha sabredin. Kim olur görürsünüz" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Karaca'nın cevabı yanında bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ında uzun süre gülmesine neden oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle Başbakanlık'ta çocukları kabul etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in başkanlık ettiği çocuk heyetini kabulde, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın "Başbakanlık'tan vazgeçiyorum. Yerimi yeni, güçlü ve dirayetli bir Başbakan'a bırakıyorum" diyerek koltuğunu 12 yaşındaki Yenimahalle Çalışanlar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Kamil Karaca'ya devretti.

Karaca, daha önce hazırladığı mesajını okudu. Vekil Başbakan Türkiye'nin dünyanın etkin bir ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek yetişecek olan yeni neslin Türkiye'yi geleceğe taşıyacağını söyledi.

Karaca mesajının ardından Başbakan Erdoğan'a "Sayın Tayyip Bey, sizin gibi 26 Şubat'ta doğdum, sizin gibi bu koltuğa oturdum, inşallah yaşımı doldurunca gerçekten bu koltuğu oturmak isterim" dedi. Karaca daha sonra Dışişleri Bakanı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Gazetecilerle Vekil Başbakan Kamil karaca arasında şu diyaloglar yaşandı:

-Cumhurbaşkanı kim olacak?
-Bu kadar sabrettiniz, iki gün daha sabredin. Kim olur görürsünüz. Kim oturursa otursan önemli olan Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde temsil etmesi ve görevini layıkıyla yerine getirmesidir.
-Peki siz aday olacak mısınız?
-Bu kadar aceleci olmanıza gerek yok. Verdiğim cevabı yine veriyorum. Zamanı geldiğinde göreceksiniz.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: "Eğitimin durumunu nasıl görüyorsunuz"
-Her şeyi yolunda görüyorum. Siz o şeyin başındasınız. Ülkemizde eğitim eşitliği olmasını istiyorum.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül: "Irak'ta ne yapacağız"
-Lütfen Dışişleri bakanımız 23 Nisan'la ilgili soru sorun. Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bu soruyu Genelkurmay Başkanı'na sorabilirsiniz.
-Bir kadın Cumhurbaşkanı adayını nasıl değerlendirirsiniz?
İyidir ama biz meclisimize güveniyoruz. Meclis en doğru kararı verip cumhurbaşkanımızı seçecektir.
-Hangi takımı tutuyorsunuz?
-Galatasaraylıyım. Ama bu konuyu fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü Fenerbahçe lider biz alttayız.
-Muhalefet partilerine bir şey söyleyecek misiniz?
-Herkes işini yapıyor, siz de işinizi yapın, soru alayım."

Reklam
Reklam

"Çikolata fiyatlarını düşürmeyi düşünüyor musunuz?" diyen bir basın mensubunun sorusuna da "Hayır, çünkü çikolata ucuzlarsa ben daha çok yerim. Bu da iyi olmaz şişmanlarım" diye cevap verdi.

Basın mensuplarının eğitimle ilgili sorularına "Onu Milli Eğitim Bakanı'mıza sorun" diyerek Bakan Çelik'i adres gösterdi. "Özel kaleminize bir şey söyleyecek misiniz?" sorusuna "Hayır o işini iyi yapıyor sizde yapın ve soru sormaya devam edin" diye cevap verdi.

Sorulara verdiği yanıtlarla Başbakan, bakanlar ve gazetecileri uzun süre güldüren Kamil Karaca'nın ardından Hazal Selin Atik Başbakan vekili olarak koltuğa oturdu ve hazırladığı 23 Nisan mesajını okudu. Başbakan Erdoğan daha sonra çocuklara hediye dağıtarak fotoğraf çektirdi.

SON FOTOĞRAF DEĞİL

Erdoğan, gazetecilerin isteği üzerine Başbakanlık muhabirleriyle de fotoğraf çektirdi. Erdoğan, gazetecilerin "Son fotoğrafı mı çektiriyorsunuz?" sorusuna "Daha çok fotoğraf çektireceğiz" yanıtını verdi. Yine gazetecilerin "Başbakan olarak mı" sorusu üzerine de "Orasını karıştırmayın" dedi.

Reklam
Reklam