Küçük çocuğu bıçaklayıp, yakarak öldürdü

Malatya'da elleri bağlandıktan sonra bıçaklanıp yakılarak öldürülen Kenan Avşar'ın katil zanlısı Aydın G., müebbet hapse çarptırıldı.

Malatya'da 2010 yılının Eylül ayında metruk bir barakada elleri bağlandıktan sonra bıçaklanıp yakılarak öldürülen 12 yaşındaki Kenan Avşar cinayetinin şüphelisi olarak yargılanan 45 yaşındaki Aydın G., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonra katil zanlısı adliyeden çıkarılırken acılı anne Zeynep Avşar, “Assınlar onları, idam istiyorum, idam" diye gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi.

Zaviye Mahallesi’nde 17 Eylül 2010 tarihinde kullanılmayan bir barakada çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yanmış bir erkek çocuğun cesedi ile karşılaşmıştı. Başlatılan soruşturma sonucu, öldürülen 12 yaşındaki Kenan Avşar'ın ellerinden bağlandıktan sonra bıçaklandığı ve yakılarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili geniş kapsamlı araştırma yapan polis, aynı bölgeye sürekli uğrayan hurdacılık yaptığı öğrenilen 3 çocuk babası 45 yaşındaki Aydın G.'yi gözaltına almıştı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli Aydın G. tutuklanarak Malatya E tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

Reklam
Reklam

Olayın ardından Aydın G. hakkında, "Cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek için kasten adam öldürme" iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava sonuçlandı. Bugün son duruşmasına çıkan Aydın G., "Herkes beni tanır, böyle bir suç işlemedim" diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, katil zanlısına kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan toplam 8 yıl, adam öldürme suçundan ise ağırlaştırılmış hapis cezası verdi.

Duruşmada hazır bulunan Kenan Avşar'ın annesi Zeynep Afşar, katil zanlısı salondan çıkartılırken, "Ölümlerden ölüm beğen" diye bağırdı. Sinir krizi geçiren anne Zeynep Afşar, Adliye çıkışında, "Assınlar onları, idam istiyorum, idam" diye bağırdı.

Daha sonra sakinleştirilen kadın evine götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz