Küçük çocuk ile yaşlı kadın bisiklet sürerek çevreye dikkat çekti

Çevre temizliğine dikkat çekmek için Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen...

Çevre temizliğine dikkat çekmek için Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘Çevre İçin Pedal’ bisiklet turuna, 1.5 yaşındaki Atlas Batu Deveci ile 70 yaşındaki Ayten Yüzen bisikletleriyle katılarak renk kattı.
Dünya Çevre Günü nedeniyle Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen “Çevre İçin Pedal” bisiklet turuna yaklaşık 100 kişi katıldı. Sadece kadınların katıldığı bisiklet turuna, anne ve babasının desteğiyle 1.5 yaşındaki Deveci ile 70 yaşındaki Yüzen ilgi odağı oldu. 1.5 yaşındaki Deveci, sadece tören öncesi dikkat çekmek amacıyla katıldığı törende, basın mensuplarının ve vatandaşların ilgisini çekti.
Tur başlamadan önce ulusal çevre yemini yaptırıldı. Manavlık yaptığı bisikleti ile katılan Yüzen, turdan sonra 'kaç yaşındasınız?' diye soran basın mensuplarına ‘Şimdi gençleştim, 15 yaşındayım’ demesi törende bulunanları güldürdü. Yüzen, yıllardır bisiklet sürdüğünü belirterek, amacının çevre temizliğine dikkat çekmek olduğunu söyledi.
Torunları yaşındaki çocuklarla bisiklet sürmenin keyfini çıkartan Yüzen, bisiklet sürmeyi çok sevdiğini dile getirdi. Alanya’da her tarafın portakal ve muz bahçeleriyle dolu olduğunu hatırlatan Yüzen, şu anda binalarla dolduğunu söyledi.
Daha sonra tura katılan yaklaşık 100 civarında bayan, Atatürk anıtı önünden Orman İşletme Müdürlüğü’ne gidip geri döndü. Yarışmaya katılanların arasında çekilen kura sonucunda Alanya Belediyesi tarafından 5 kişiye bisiklet hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz