Küçük Doğa Sever Alagöz’den Örnek Davranış

Iğdır’da, küçük doğasever Muhammet Can Alagöz tarafından yol üzerinde bulunan yavru kartal koruma altına alındı.Konu...

Iğdır’da, küçük doğasever Muhammet Can Alagöz tarafından yol üzerinde bulunan yavru kartal koruma altına alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Alagöz, Erzurum’dan ailesi ile birlikte dönerken yol üzerinde yavru kartalı bulduğunu anlattı. Muhammet Can Alagöz, hemen inerek araçlarına aldıkları yavru kartalı Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim ettiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, küçük doğasever Muhammet Can Alagöz tarafından kendilerine getirilen yavru kartalın veteriner tarafından muayene edildiğini söyledi. Türkoğlu, kartalın, doğal hayatına kavuşması ve insanlardan uzak bir ortamda uçuş kabiliyetini kazanması için, şube müdürlülükleri kontrolünde Kafkas Üniversitesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkoğlu, örnek davranışından ve doğa sevgisinden ötürü Muhammet Can Alagöz’e teşekkür ederek, Vahşi Yaşam Konulu “Fotosafari” kitabı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: