Küçük Hakan Hastane Enfeksiyonundan Öldü Iddiası

Adana'da üzerine sıcak su dökülerek yanan bir yaşındaki Hakan Emre hayatını kaybetti. Baba Hüseyin Emre,...

Adana'da üzerine sıcak su dökülerek yanan bir yaşındaki Hakan Emre hayatını kaybetti. Baba Hüseyin Emre, oğlunun yanmadan kaynaklı değil, hastane enfeksiyonundan öldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesinde 19 Kasım pazartesi günü yaşandı. Kardeşiyle oynayan 3 yaşındaki Sema Nur, annesi Selma Emre'nin ocağa koyduğu çaydanlığı çekti. Çaydanlıktaki kaynayan su Hakan Emre'nin üzerine döküldü. Sırtında yanık oluşan küçük çocuk, babası tarafından Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’ne götürdü. Çocuktaki yanığın ciddi olmadığı söyleyen doktorlar, bir hafta içinde taburcu olabileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Baba Hüseyin ve anne Selma, çocuklarının taburcu edileceği günü beklerken Hakan’ın tedavi süresi uzadı. Hakan Emre'nin 19 Kasım'da girdiği hastaneden 21 gün sonra cesedi çıktı. Doktorlar, çocuğun ölümünü şüpheli bulup otopsi istedi. Minik Hakan’ın kesin ölüm sebebi otopsiden sonra belli olacak. Hakan Emre, Yeşiloba mezarlığında toprağa verilirken babası Hüseyin Emre, hastaneden şikayetçi oldu.

Baba Emre, "Oğlum yanıktan değil hastane enfeksiyonundan öldü. Bir hafta sonra taburcu olur dediler. Ancak 21 gün sonra hayatını kaybetti. Oğlumun ölümünde kimin ihmali varsa cezalandırılmasını istiyorum." dedi. İddialar üzerine, cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de çocuğun ölümüyle ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: