Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali

Küçük Hanımlar-Küçük Beyler Tiyatro Festivali

Küçük Hanımlar-Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, Devlet Tiyatroları tarafından 25-30 Nisan 2008 tarihleri arasında 4. kez çocuklara seslenecek. Atatürk'ün çocuklara armağanı olan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" çerçevesinde, Türkiye'de çocuk tiyatrosunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festival; 6 gün boyunca 6 sahnede, 10 yabancı – 4 yerli topluluğu konuk edecek. Festival ayrıca 5 farklı bölgeden Devlet Tiyatrosu oyunlarına da yer verecek.

Festivalde oyunların yanı sıra, çocuk tiyatrosuna yönelik 4 atölye çalışması ile bu yıl ilk kez yer verilen gençlik tiyatrosu etkinlikleri çerçevesinde de 2 seminer gerçekleştirilecek. Ayrıca, her yıl olduğu gibi yerli ve yabancı gözlemcilerle, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) yetkilileri festivale katılarak gözlem, deneyim ve önerilerini paylaşacak.

Reklam
Reklam

Festivalde yer alan oyunlar, her gün saat 11.00 ve 14.00'de sahnelenecek. Çocuklar 29 temsili ücretsiz izleyebilecek. Biletler, Ankara Devlet Tiyatrosu gişelerinden alınabilecek.

Buna göre, 26 nisan cumartesi günü Akün Sahnesi'nde 10-14 yaş grubu için Litvanya'nın ''M'', Şinasi Sahnesi'nde 6-14 yaş grubu için ''Midas'ın Kulakları'', Küçük Tiyatro'da 6-14 yaş arası için ''Gün Işını'', Altındağ Tiyatrosu'nda 10-14 yaş grubu için ''Tablolarda Tiyatro'' ve Muhsin Ertuğrul'da 6-11 yaş arası için ''Yedi Köyün Yargıcı'' sahnelenecek.

27 nisan pazar günü Akün Sahnesi'nde 6-14 yaş arası çocuklar Hollanda'nın ''Madcap'', Şinasi Sahnesi'nde 13 yaş üstü Almanya'nın ''Playback Life'', Küçük Tiyatro'da 6-11 yaş arası İngiltere'nin ''The Enchantment'', Stüdyo Sahne'de 10-14 yaş grubu ''Dünyanın Eski Z./Meddah'', Altındağ Tiyatrosu'nda 6-14 yaş grubu ''Don Kişot'' ve Muhsin Ertuğrul'da 6-11 yaş arası ''Yedi Köyün Yargıcı'' adlı oyunları izleyebilecek.

Festivalde izlenebilecek oyunların diğer günlere dağılımı şöyle:

Reklam
Reklam

28 nisan pazartesi: ''Nasreddin İnadın Sonu'', ''Domates ve Gözlük'', ''Drogo Island'', ''Ich und Du'', ''Midas'ın Kulakları'', ''Tomorrow We'll Leave Our H.''

29 nisan salı: ''The Steadfast Tin Soldier'', ''Tablolarda Tiyatro'', ''La Cenicienta Segun Los B.'', ''Igra'', ''Pippi Uzun Çorap'', ''Tomorrow We'll Leave Our H.''

30 nisan çarşamba: ''Don Kişot'', ''Los Cuentos De Andersen'', ''Alaattin'in Sihirli Lambası'', ''Kraft'', ''Nasreddin İnadın Sonu'', ''Sen Uzaktayken''.

Programla ilgili detaylı bilgiler için tıklayın.

Bu içerik www.cocukrehberi.com dan alınmıştır.