Küçük hırsızlara "mahalleden çıkmama" cezası

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta, hırsızlık suçundan mahkemeye çıkarılan 18 yaşından küçük 2 sanığa, "mahalleden çıkmama" cezası verildi.
Ev, iş yeri ve otomobil hırsızlığı suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan 17 yaşındaki B.H. ile 15 yaşındaki Y.İ, Hırsızlık Bürosu dedektifleri tarafından yakalandı. Polis, 17 Eylül'de Barbaros Mahallesi'nde Mehmet Kalay'a ait evde hırsızlığa teşebbüs etmek isterken gözaltına alınan B.H.'nin 38 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğunu belirledi. Y.İ.'nin ise, 14 Eylül'de Namık Kemal Mahallesi Aslan Caddesi'nde oturan Mehmet Kurkkesen'e ait evden bin 400 YTL para ve 2 adet cep telefonu çalınması olayını gerçekleştirdiği parmak izinden tespit edildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı'nda sorgulandıktan sonra mahkemeye çıkarıldı. 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, yeni TCK'nın 50. maddesinde yer alan "18 yaşını geçmemiş sanıkların 1 yılı geçmeyen cezalarında tedbirler" maddesine dayanarak "mahalleden çıkmama" cezası verdiği B.H. ve İ.Y.'yi serbest bıraktı.

Mahkeme, 30 gün içinde B.H. ve İ.Y.'nin suç dosyalarını karara bağlayacak. Karara kadar haftanın 3 günü bağlı oldukları karakola giderek, "Ben buradayım" deyip imza atacak olan B.H. ve İ.Y, oturdukları mahallelerden dışarı çıkıp polis tarafından yakalanırlarsa, cezaevine konulacak.