Küçük İşletmelerin Sigortası: Kredi Kefalet Kooperatifleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kredi ve kefalet Kooperatifleri aracılığı ile 30 Haziran 2013...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kredi ve kefalet Kooperatifleri aracılığı ile 30 Haziran 2013 itibariyle kredi kullanan ortak sayısının 270 bine yaklaştığını belirterek, kullandırılan kredi hacminin ise 8,3 milyar TL’ye ulaştığını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 30 Haziran 2013 tarihi itibariyle Kredi Kefalet Kooperatiflerince Kullandırılan Kredilere ilişkin basın açıklaması yaptı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kooperatifler aracılığıyla 8 milyondan fazla kooperatif ortağına yönelik hizmetler sunduğunu belirten Yazıcı, Kooperatifler aracılıyla yürütülen önemli hizmetlerden birisinin de Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla küçük işletmelerin, 2 milyona yakın esnaf ve sanatkârların kredi ihtiyaçlarını karşılanması olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yardımlaşma ve dayanışma temelinde küçük işletmelerin birleşerek kurdukları bu kooperatiflerin esnafın teminat kurumu gibi çalışarak kredi ihtiyaçlarının kolayca karşılanmasını sağladığını ifade eden Yazıcı, “Ekonominin kılcal damarları diye adlandırabileceğimiz bu küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarını bu kooperatifler aracılığıyla karşılıyoruz. Bu krediler hizmet ve üretim sektörlerinin çarklarını döndürüyor, büyüyen Türkiye’ye güç veriyor” dedi.

Bakan Yazıcı, Bakanlığın kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırdığı kredilerle ekonominin kılcal damarları olan küçük işletmelerin çarklarının döndürüldüğüne işaret ederek, “Bugün itibariyle Türkiye’nin 81 ilinde kurduğumuz bine yakın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile bu hizmetler sunulmaktadır. 30 Haziran 2013 itibariyle söz konusu kooperatiflerden 830 kooperatif de kefalet verebilecek durumdadır. Bu da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada olduğunu göstermektedir” ifadesini kullandı.

Kredi ve kefalet Kooperatifleri aracılığı ile 30 Haziran 2013 itibariyle kredi kullanan ortak sayısının 270 bine yaklaştığını bildiren kooperatifler aracılığıyla 30 Haziran 2013 itibariyle kullandırılan kredi hacminin ise 8,3 milyar TL’ye ulaştığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: