Küçük Kaşiflerden Büyük Buluşlar

Balıkesir'in Manyas ilçesinde öğrencilerin buluşları görücüye çıktı.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde öğrencilerin buluşları görücüye çıktı.

Milli eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Bilim ve Proje Şenliğine Salur İlköğretim Okulu dışındaki dokuz ilköğretim katıldı. Belediye toplantı salonunda kurulan stantlarda buluşlarını sergileyen küçükler, çalışmaları hakkında sergiyi gezenlere bilgi verdi., Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Sait Aktay "tasarruflu yol" projesi ile 1'nci olurken, Süleymanlı İÖO'dan "bukalemun gömlek" isimli projesi ile Gökcen Çelik ikinci,"muhteşem köy" projesi ile Kızıksa İÖO'dan Recep Yiğit Ekici ise 3'ncü oldu. Yine Atatürk İÖO'dan "şok mobil" projesi ile Mertcan Köse jüri özel ödülünü alırken, Kızıksa İÖO'dan Furkan Aslanbey ise "gaz sabun" projesi ile mansiyon ödülünü almaya hak kazandılar.

Reklam
Reklam

Manyas Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, projenin maksadının öğrencilerin öğrendikleri bilgiler ışığında yeni ve özgün ürünler ortaya çıkarmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Sergisinin üç gün açık kalacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz