Küçük Kız Kardeşlerin Açlık Grevi

Kozan ilçesinde boşanan anne ve babalarını yeniden bir araya getirmek için açlık grevine başlayan 3 kız kardeş, Kaymakam İzzettin Sevgili'nin

Kozan ilçesinde boşanan anne ve babalarını yeniden bir araya getirmek için açlık grevine başlayan 3 kız kardeş, Kaymakam İzzettin Sevgili'nin girişimiyle üçüncü gününde greve son verdi.

Kaymakam Sevgili, İlçe Sağlık Müdürü Husem Efe, doktor ve hemşire ile ailenin Şevkiye Mahallesi Fermanoğlu Değirmen Sokak'taki evini ziyaret etti.

Baba Yusuf Karacaoğlan'dan bilgi alan Sevgili, daha sonra kızlar Nazlıcan (7), Aleyna (9) ve Fadime (12) ile görüştü. Sevgili, ailenin istemesi halinde çocukların devlet yurduna yerleştirilebileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Çocuklara yaptıkları şeyin doğru olmadığını söyleyen Sevgili, anne ve babalarını bir araya getirebilmek için girişimde bulunacağını ancak greve son vermelerini istediğini ifade etti.

Bunun üzerine, Nazlıcan, Aleyna ve Fadime greve son verdiklerini belirterek, Kaymakam Sevgili'ye kendileriyle ilgilendiği için teşekkür etti.

Daha sonra, doktor ve hemşireler çocukları muayene etti.

Kaymakam Sevgili, evden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, teşebbüste bulunacağını ve anneyle konuşacağını kaydederek, "Aileyi bir araya getirebilirsek çocukların tekrar sıcak bir yuvaya kavuşmalarına katkıda bulunmuş olacağız. Çocuklar anne-baba hasretiyle yemek yemekten imtina etmişler. Sadece sıvıyla beslendiklerini söylediler. Bu tür bir davranışın doğru olmayacağı, onların sağlığını olumsuz etkileyeceği yönünde telkin ve tavsiyede bulunduk. Muayenelerini yaptırdık. Sağlık sorunları olmadığını gördük" dedi.

Ailenin durumunu da gördüklerini ifade eden Sevgili, şöyle konuştu:

"Maddi anlamda da katkımız olacak. Çocukların giyimi ve barınmalarına yardım edeceğiz, yaz tatilinde okumaları için de kitap göndereceğiz. Tabii ki bu evlilik ancak iki tarafın özgür iradesiyle sürebilir. Baba kendi sorumlulukları ve taahhütleri noktasında söz verdi. Asla bundan sonra yanlış bir tutum ve davranış içinde olmayacağının sözünü verdi. Telefonla arayarak anneyle de görüşeceğim. O da rıza gösterirse onları bir araya getirmeye çalışacağız. Bu yurttaşlarımıza ulaşmamıza vesile olan basın mensuplarına teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Baba Yusuf Karacaoğlan ise Kaymakam Sevgili'nin girişiminin olumlu sonuçlanacağı konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Kız kardeşlerin en büyüğü Fadime de "Kaymakam bey inşallah annemle babamın arasını yapabilir. Hayırlısı olsun. Açlık grevini bırakıyoruz. Annem de üzülmesin" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün de aileyle ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

Muhabir: Volkan Varan/Aycan Demirel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: