Küçük kıza kardeşinin önünde fuhuş yaptırdı

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde 13 yaşındaki K.Ö.'ü fuhuşa sürükledikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 16 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda sanıklardan 4'ü sanık tahliye oldu.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, 2009 Haziran ayında 37 yaşındaki Ahmet K., komşusunun kızı ilköğretim okulu öğrencisi K.Ö. ve 2 kız kardeşini, ailelerinden izinsiz kendi çocukları ile birlikte Filyos Beldesi'ne gezmeye götürdü. Ahmet K., gece sahil yakınında çimenlerin üzerinde uyurken yanına geldiği K.Ö.'ye tecavüz etti. Korkusundan olayı ailesine anlatamayan K.Ö., yaklaşık 3 ay sonra beldede para karşılığında erkeklerle birlikte olan Yeşim M. ile bir parkta tanıştı. Yeşim M. yakınlık gösterip arkadaş olduğu K.Ö.'yü para karşılığında erkeklere pazarlamaya başladı. İddiaya göre İlker Ç., Murat K., Soner K., Doğan K., Nevzat T., Oğuz Y. ve İrfan K., 2009 Kasım ve 2010 Nisan ayları arasında, Yeşim M.'nin tanıştırdığı K.Ö. ile farklı zamanlarda 5-10 lira karşılığında ilişkiye girdi. Oğuz Y., farklı günlerde 4 kez küçük kızla birlikte oldu.

Reklam
Reklam

İddianamede Yeşim M.'nin, küçük kızın 9 yaşındaki kız kardeşi G.Ö.'yü de, K.Ö. ile birlikte erkeklerle cinsel ilişkide bulundukları yerlere götürdüğü ve hem kendisinin, hem de ablasının erkeklerle ilişkilerinden bazılarına tanık olduğu belirtildi. Yeşim M. ile ilişkiye giren Emrah Ç.'nin, ilişkilerine tanık olan 9 yaşındaki G.Ö'yü soyup, cinsel organı ile oynadığı ifade edildi.

İddianamede, doktor raporlarına göre K.Ö.'nün bakire olmadığı, kardeşi G.Ö.'nün ise bakire olduğu bilgisine yer verilirken, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ayten Erdoğan'ın raporuna göre ikisinin de ruh sağlıklarının bozulduğu belirtildi.

Polisin Nisan ayında gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan Yeşim M., küçük kızla ilişkiye girdiği iddia edilen Murat K, Soner K, Doğan K, Nevzat T, Oğuz Y ile birlikte tutuklanırken; diğer 2'si ile tecavüzle suçlanan komşusu Ahmet K. ve fuhuşa yer temin ettikleri iddiasıyla yakalanan 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Reklam
Reklam

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma ve bu suçlara iştirak' suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanıklar Yeşim M., Murat K., Nevzat T., Soner K., Doğan K. ve Oğuz Y., dün ilk kez hakim karşısına çıktı. K.Ö. ve kardeşi G.Ö'nün katılmadığı duruşmada, anne ve babaları hazır bulundu. Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı yapılan duruşma sonunda, Yeşim M. ve Oğuz Y.'nin tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu diğer 4 sanığın ise serbest bırakılmasına karar verildi. Duruşma ertelendi.

DHA