Küçük kızı kurtardı, babasını kurtaramadı

Bartın'da denize giren baba boğulurken, 8 yaşındaki kızı kurtarıldı.

Bartın'da, denize giren 34 yaşındaki Hasan Öner ve kızı 8 yaşındaki Dilara Öner, boğulma tehlikesi geçirdi. Dilara Öner, plajda bulunan eski cankurtaran Cavit Yılmaz tarafından kurtarılırken, Hasan Öner'in cansız bedeni çıkarıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Bartın'a bağlı Kızılelma Köyü yakınlarındaki Kızılkum Plajı'nda meydana geldi. Ankara'dan tatil için gelen Hasan ve Semra Öner çifti, kızları Dilara ile birlikte plaja gitti. Denize giren Hasan Öner ve kızı, kıyıdan açılınca akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Reklam
Reklam

Baba ve kızın yardım çığlıklarını duyan plajın yanındaki büfenin önünde oturan eski cankurtaran Cavit Yılmaz, koşarak denize girdi. Küçük kızı dalgaların arasından alıp, bulunduğu yere daha yakın olan plajın yanındaki kayalıklara çıkaran Cavit Yılmaz, daha sonra Hasan Öner'i aramaya başladı. Cavit Yılmaz, kısa süre sonra da Hasan Öner'in cansız bedenine ulaştı. Öner'in cesedini kıyıya çıkaran Yılmaz, kayalıklardaki Dilara Öner'i kıyıya çıkarmak için ise sahil güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Dalga nedeniyle kayalıklara güçlükle yaklaşan sahil güvenlik ekipleri tarafından bota alınan Dilara, sağlık kontrolü için Bartın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hasan Öner'in cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Kızılelma Köyü'nde yaşayan Cavit Yılmaz'ın, daha önce Bartın'ın tatil beldesi İnkum'daki plajlarda cankurtaran olarak çalıştığı belirtildi.