Küçük Menderes Sulama Birliği genel kurulu

İZMİR (A.A) - Küçük Menderes Sulama Birliği genel kurulu olağanüstü toplanarak, üyelik için dekar başına ne kadar ücret alınacağını belirledi.

İZMİR (A.A) - Küçük Menderes Sulama Birliği genel kurulu olağanüstü toplanarak, üyelik için dekar başına ne kadar ücret alınacağını belirledi.

Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda konuşan Birlik Başkanı Bekir Keskin, Türkiye'de sulama kanalı olmayan ancak sulama birliği olan tek kurum olduklarını bildirdi.

Küçük Menderes Sulama Birliği'nin 5 yıldır sadece evrak işleriyle uğraştığını, bu süreçte 60 üyesinin bulunduğunu anlatan Keskin, "Bu üyelerimizden 26'sı çiftçi. Geri kalan üyeler, muhtarlar, belediye başkanları. Birliğimizin 15-20 bin üyesi olması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Sulama Birliği'nde Ödemiş'in temsil edilmediğinin altını çizen Keskin, "Birliğe kayıtlı tek üye benim ama işler bir şekilde böyle yürüdü. Üyelik için tek bir tapu yetiyor. Bu ücret bir defaya mahsus ödeniyor. Tüzüğe göre tarlası geniş olanın oy hakkı daha fazla. Sulamadan yararlanacak çiftçilerimiz buraya kooperatif gibi yürütecekler. Üye kayıtları yapacağız. Bu üyeler bir süre sonra Birliğin encümenini seçecek, yönetime gelecek, ben başkan olmayacağım. Şu anki statüsüyle sulama kanalı olmayan ancak birliği olan bir yeriz. Türkiye'de yoktur herhalde" diye konuştu.

Genel kurul üyelerinin görüşlerinin alınmasının ardından, üyelik ücreti 10 TL olarak belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: