Küçük Mucitler Sertifikalarını Törenle Aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları bilimle buluşturmak ve onların yaratıcı yönlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Bilim...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları bilimle buluşturmak ve onların yaratıcı yönlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Bilim Yaz Kampı’nın ilk mezunları sertifikalarını aldı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla düzenlenen Bilim Yaz Kampı’nın ilk döneminde fizik, kimya, biyoloji, astronomi, ekoloji, mekatronik, beyin mühendisliği gibi konularda eğitim alıp, deneyler yapan küçük mucitler, 5 günlük periyodu başarıyla tamamladı. Çocukların yaratıcı yönlerinin geliştirilmesi ve bilime olan ilginin artırılması amacıyla hayata geçirilen kampın ilk dönem mezunları Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Reklam
Reklam

Bursa’nın sahip olduğu, tarihi, doğal, ekonomik ve sosyal birikimleriyle ayrıcalıklı bir kent olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bilim ve teknoloji alanında da öne çıkmak için bu dönem önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. İnşaatı başlayan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yılsonuna kadar tamamlanacağını ve bu donanıma sahip Avrupa’da sadece 1-2 merkez olduğunu ifade eden başkan Altepe, "Bizden sonra gelecek neslin, yeniliklere açık, daha donanımlı, teknolojiyi yakından takip eden bireylerden oluşmasını itiyoruz. Bunun için gerekli olan tüm imkanları da sağlıyoruz. Bursa’nın tasarımda, teknolojide, kendi marka ve modellerini üretmede de öncü bir kent olmasını hedefliyoruz." dedi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise bilim ve teknoloji merkezlerinin Türkiye için gecikmiş ancak gelecek için büyük önem taşıyan yatırımlar olduğunu vurguladı. Ulcay, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Bursa’nın kısa zamanda buz konuda önemli bir mesafe kat ettiğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kampın ilk dönem mezunlarına sertifikalarını veren Başkan Altepe, daha sonra tek tek stantları gezip, küçük mucitlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: