Küçük mucitlerin projeleri beğeni topladı

Çiftlik İlçesine bağlı Ovalıbağ Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerin hazırladığı projeler beğeni topladı.

Çiftlik İlçesine bağlı Ovalıbağ Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerin hazırladığı projeler beğeni topladı.

Okul tarafından ilköğretim okulları arasında bu yıl 4.'sü düzenlenen "Küçük mucitler proje yarışması"na 18 ilköğretim okulu 32 projeyle katıldı.

Ovalıbağ Köyündeki Hasan Süleyman Filibeli İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda yapılan proje yarışmasında, teknoloji tasarım öğretmenleri Şükrü Akdağ ve Ali Vurankaya ile fen teknoloji öğretmenleri Kübra Şahan ve Meltem Aydın jüri olarak görev aldı.

Reklam
Reklam

Yarışma sonucunda Hasan Süleyman Filibeli İlköğretim Okulu'nun "Alarmlı bebek koltuğu" projesi birinci oldu. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun "Güneş panelli perde" projesi ikincilik, Divarlı İlköğretim Okulu'nun "Otomatik lamba açma kapama" projesi üçüncülük elde etti.

Küllüce İlköğretim Okulu, Çardak İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu da jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında verileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: