'küçük Muhabirler' Grubu Akdeniz Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, insanın gelişiminde en önemli evrenin çocukluk...

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, insanın gelişiminde en önemli evrenin çocukluk dönemi olduğuna işaret ederek, "Ben bu tür etkinliklerle çocuklarımızı kendine güvenen, sorumluluk alabilen bireyler olarak yetiştiren tüm eğitimcilere teşekkür ediyorum" dedi.

Akdeniz ilçesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerinden oluşan 'Küçük Muhabirler' grubu, Akdeniz Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Sunum olarak hazırlanmak üzere yerel yönetimlerin işleyişi ile ilgili bilgi almak isteyen öğrenciler, okul öğretmenleri eşliğinde ilk olarak Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan'ı makamında ziyaret ettiler. Kaplan'a yerel yönetimler hakkında sorular yönelten öğrenciler, belediyenin çocuklara yönelik hizmetlerinden çevre ve tarih bilincine, eğitim-kültür çalışmalarından geleceğe dönük projelere kadar pek çok konuda soru sordular. Kaplan'ın yanıtlarını büyük bir dikkatle dinleyip not tuttun küçük muhabirler, röportaj bitiminde Kaplan ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Reklam
Reklam

Akdeniz belediye Başkan Yardımcısı Kaplan da öğrencilerin sosyal açıdan gelişimi için okul dışı etkinliklerin önemine değindi. Bu noktada eğitimcilere büyük sorumluluklar düştüğüne vurgu yapan Kaplan, "Biz de yerel yönetimler olarak çocuklarımızın sosyal yönden gelişmelerine katkı sunmak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Söz gelimi bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Çocuk Tiyatroları Festivali sayesinde binlerce çocuğumuzun tiyatroyla tanışmasını sağladık. Farklı mahallelerde çocuk şenlikleri düzenliyoruz. Çocuklarımıza yönelik yaz beceri kursları açıyoruz. Böylelikle öğretmenlerimizin bu çalışmalarına yardımcı oluyoruz. İnsanın gelişiminde en önemli evre çocukluk dönemidir. Ben bu tür etkinliklerle çocuklarımızı kendine güvenen, sorumluluk alabilen bireyler olarak yetiştiren tüm eğitimcilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Akdeniz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Süleyman Dağ eşliğinde merkez hizmet binasında bulunan birimleri dolaştı. Birimlerde çalışan belediye personeliyle tanışan çocuklar, her müdürlüğün görev, yetki ve sorumlulukları hakkında en yetkili ağızdan bilgi edindiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: