Küçük Muhammed'in öldüğü sokakta bu kez polis aracı kaza yaptı

Buzlanma sebebiyle kayan otomobilin altında kalarak can veren Muhammed Emin Onur’un öldüğü sokakta, aynı noktada...

Buzlanma sebebiyle kayan otomobilin altında kalarak can veren Muhammed Emin Onur’un öldüğü sokakta, aynı noktada bu kez sivil polis aracı kaza yaptı. Kaza mahalinde kimsenin bulunmaması olası facianın önüne geçerken, küçük çocuğun ailesi sokağı tuzlamayan belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Kaza, 27 Ocak Cuma günü Kocatepe Mahallesi, Fatih Caddesi 68’inci Sokak üzerinde gerçekleşmişti. Buzlanan sokakta yokuş aşağı inen aracın sürücüsü direksiyon hâkimiyetini kaybedip anne Ayşe, kızı Beyza ile 8 yaşındaki Muhammed Emin Onur’a çarpmıştı. Kazada Ayşe Onur ile kızı Beyza yaralanırken, Muhammed Emin Onur hayatını kaybetmişti. Onur ailesi, olay sonrası belediye ekiplerini sokakta tuzlama çalışması yapmamakla suçlarken, kazadan 3 gün sonra aynı noktada bir kaza daha oldu. Buzlanan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybeden sivil polis aracı duvara çarparak, durabildi. Olay yerinde kimsenin bulunmaması olası yaralanma ve can kaybının önüne geçti.

Reklam
Reklam

İkinci kazadan sonra Onur ailesi sokağı tuzlamayan belediye yetkililerine tepki gösterdi. Söylediklerinin belediye ekipleri tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmadığını belirten Muhammed Onur’un akrabası Salih Ramoğlu, “Yukarıdan aşağı inen sivil polis aracı kontrolden çıkıp, yine aynı minibüse çarptıktan sonra duvara vurmuş. Burada yapılması gereken tuzlama. İhmali görmemiz lazım. Kar yağınca tüm sokakları tuzlamayabilirsin. Ancak, sıkıntılı yerleri tespit edersin, ona göre tuzlama yaparsın. Dikine inen yerleri tuzlarsın. Yatay yerleri tuzlamazsın. Bugün benim Muhammed Emin’im öldü. Yarın kimin canı yanacak. Hangi yetkilinin çocuğuna araba vuracak da sonra ‘Bundan sonra bütün sokakları tuzluyorum. Kaldırımları genişletiyorum.’ diyecekler. Böyle bir anlayış olmaz.” ifadelerini kullandı.

Küçük Muhammed’i, çarpan aracın altından kendisinin çıkardığını aktaran Davut Şirin ise, “Kaza oluyor. Daha sonra tuzlama yapılıyor. Kontrole gelen polis kaza yaptı. Ancak, suç şoförde değil, yolda” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Soruşturmayı takip edeceklerini sözlerine ekleyen Onur ailesi şikâyetçi olacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz