Küçük Nida’dan Şehit Babasının Tabutuna Son Dokunuş

Hakkari Çukurca’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Bursalı Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun cenazesi baba ocağına...

Hakkari Çukurca’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Bursalı Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun cenazesi baba ocağına getirildi. Şehidin 6 aylık kızının her şeyden habersiz tabuta dokunmaya çalışması yürekleri dağladı.

Dün Hakkari Çukurca’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Üsteğmen Köroğlu’nun naaşı, Bursa'nın Yiğitler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, önce taziyeleri kabul eden baba Turhan Köroğlu'na başsağlığı diledi, ardından eve çıkarak anne Nurdan Köroğlu’na üzüntülerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bakan Yazıcı, “Bir şehit daha verdik. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Katilleri, gözü dönmüş canileri lanetliyorum. Söylediğimiz hep bu. Ülkemizin birliği, bütünlüğü her şeyin önünde. Üsteğmenimiz gönüllü olarak teröristlerle ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak, vatandaşımızın yaşama hakkına saldıranları bertaraf etmek için görevini yaparken şehit olmuştur. Rahmet diliyorum. Eşi bizim bakanlığımızın personeli. Önce ailesine, sonra aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

Ardından Bakan Yazıcı, beraberindeki heyetle cenaze namazının kılınacağı Ulucami’ye geçti.

Bu arada şehit üsteğmenin tabutunun son kez baba ocağına getirilmesi herkesi gözyaşlarına boğdu. Metanetini korumakta güçlük çeken baba, oğlunun tabutuna sarılarak son kez öptü ve aile fertlerini, "Ağlamayalım" diyerek teselli etti. Şehit eşi Selay ve annesi Nurdan da tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bu arada şehit üsteğmenin 6 aylık kızı Nida’nın babasının tabutuna dokunmaya çalışması yürekleri dağladı. Fenalık geçiren anne ambulansa bindirilirken, cenaze Ulucami’ye götürüldü.

Reklam
Reklam

Bu arada Şehit Üsteğmen Köroğlu’nun babası ile yaptığı görüşmede, "Başıma bir şey gelirse beni Pınarbaşı Şehitliğine defnedin" şeklindeki vasiyeti Garnizon Komutanlığını ve Bursa protokolünü harekete geçirdi. 4 yıl öne dolan Pınarbaşı Şehitliğinde Üsteğmen Köroğlu için özel izinle yer bulundu. Şehit Üsteğmenin vasiyeti üzerine Pınarbaşı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Pınarbaşı Şehitliğinin 2008 yılında dolması üzerine Bursalı şehitler Hamitlerdeki yeni şehitlikte toprağa veriliyordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: