Küçük: Özkök'ün Hürriyet'ten Ayrılacağını Nasıl Bildiğimi Bilmiyorum

Odatv davası sanığı Yalçın Küçük, Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrılacağını önceden nasıl...

Odatv davası sanığı Yalçın Küçük, Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrılacağını önceden nasıl bildiğini anlayamadığını söyledi. Telefon konuşmasındaki ‘Soner Yalçın’a hesap sorma’ konusunu ise hatırlayamadığını savundu.

Duruşmada savunmasını yapan Küçük, üye hakimin sorularını cevapladı. Ertuğrul Özkök’ün görevinden ayrılmadan 6 ay önce ayrılacağını ve yerine gelecek kişiyi de bildiği sorulan Küçük, “Ben Hürriyet satıldı diye yazdım. Nasıl doğru çıktı şaşırıyorum. Ben bunları söyleyemem. Ben Zekeriya Öz’ü de görevden alacaklar, dedim. Nereden söylüyorum bilmiyorum. Bunları araştırsınlar bana da söylesinler.” dedi.

Reklam
Reklam

Üye hakimin, gazeteci Oray Eğin ile telefon görüşmesinde, “Siz, ‘Enis’te (Berberoğlu) bende kayıtları var. Her gittiğimde çok hesap soruyorum’ diyorsunuz. Ne kayıtları, ne hesabı soruyorsunuz.? Konuşma devamında ‘İsrail bu adamdan vazgeçti’ diyorsunuz. Açıklayabilir misiniz?” diye sordu.

Küçük, “O zaman DYP Genel Başkanı olan Mehmet Ağar, Sinan Aygün, Enis Berberoğlu, Yiğit Bulut konuştuk. Onlar kaydedilmiş. O kayıtlardan bahsediyorum. Hesap sorma işini hatırlamıyorum, bilemiyorum. Bana da anlamlı gelmiyor.” cevabını verdi.

“Soner Yalçın’ın bir telefon görüşmesinde PKK’ya yanaştığınızı, çok milliyetçi bulunca ayrıldığınızı anlatıyor. ‘PKK’yı milliyetçi bulmasaydı bir numara olurdu’ diyor. PKK ile irtibatınız nedir?” sorusu üzerine Küçük, “Soner Yalçın’ın o kadar zeki olduğunu bilmiyordum. Ben kimseye yanaşmadım. Cezaevinde yatarken yanımızda Kürtler yoktu, PKK da yoktu.” dedi.

Üye hakimin, ‘bir itiraf furyası başlarsa çöker’ şeklindeki ifadesini hatırlatması üzerine Küçük, “O benim peygamberane söylediğim laflardan biri’ karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: