"Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları" Projesi

Bayburt'ta yürütülen "Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları" Projesi kapsamındaki ehram tasarımı ve üretimi kursuna katılan 30 kadın kursiyer, Çoruh Nehri'nde

Bayburt'ta yürütülen "Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları" Projesi kapsamındaki ehram tasarımı ve üretimi kursuna katılan 30 kadın kursiyer, Çoruh Nehri'nde ehram dokumada kullanılan yünleri yıkadı.

Avrupa Birliğince finanse edilen ve Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerindeki kadınların ile kadın sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesini amaçlayan hibe programı kapsamında, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince "Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları"projesi başlatıldı.

Bu çerçevede, 15'i ehram tasarımı ve üretimi, 15'i de kitre bebek üretimi kursuna katılan 30 kadın kursiyer eğitim almaya başladı.

Reklam
Reklam

Eğitimleri dolayısıyla Çoruh Nehri'ne giden kursiyerler, ehram dokumada kullanılan yünleri yıkadı.

Dernek Başkanı ve Proje Sorumlusu Leyla Karabulut, yaptığı açıklamada, kursiyerlerin eğitiminin 3 ay süreceğini belirterek, "Üretilen ürünleri sergileyeceğiz. Proje ile kadının önemini, gücünü ve fırsat verildiğinde neler yapabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: