Küçük Semazenlerle "coşkulu" Ramazan

Ramazan’da dolu dolu etkinliklerle ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkaran Optimum Outlet Alışveriş ve Yaşam...

Ramazan’da dolu dolu etkinliklerle ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkaran Optimum Outlet Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bu kez ney dinletisi ve semazen gösterisi vardı.

Türk tarihinin, inançlarının bir parçası olan büyük düşünür Hz. Mevlana ile özdeşleyen "Semazen" gösterisi hayranlıkla izlendi. Küçük semazenlerin etkinliklere renk kattığı gösteri, Ramazanların en güzel ve mistik yanlarından birisi olan, manevi yönden insanı zenginleştiren değerleri yeniden hatırlatıldı.

Kainatın oluşumu, insanın dirilişi, Allah’a olan aşkı ve sevgisi simgeleyen "Semazen gösterisi" bol bol alkış aldı. Semazenlerin, "Tennure" adı verilen kıyafetleri ve "sikke" diye tabir edilen sarıklarıyla bir elleri aşağıda diğer elleri yukarıda dönerek yaptıkları gösteriyi ölümsüzleştirmek isteyenler ise cep telefonlarının kameralarından faydalandılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz