Küçük Umut’un Babası: Adalet Kesinlikle Tecelli Edecek

İzmir’de nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle hayatını kaybeden Umut Ceylan’ın katil zanlısının tahliye edilmesini...

İzmir’de nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle hayatını kaybeden Umut Ceylan’ın katil zanlısının tahliye edilmesini değerlendiren baba Ufuk Ceylan, “Oğlumun katili, yargılanan sanık olabilir ya da olmayabilir. Asıl sanığı ortaya çıkarmak adaletin görevi. Adalet kesinlikle tecelli edecek.” dedi.

Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012'de annesi Gülhan ve kız kardeşiyle gittiği parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle hayatını kaybeden Umut Ceylan’ın (6) katil zanlısı C.K. (31), ikinci duruşmada delil yetersizliğinden tahliye edildi. İlk duruşmada savunmasını yapan Kayı, Umut’un ölümüne sebep olan silahın olay günü kendisinde olmadığını, Umut’un vurulmasından yaklaşık bir ay sonra 28 Eylül 2012'de kargoyla geldiğini söylemişti. Silahın, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan B.B.’nin eşi M.B. tarafından kendisine, Rize Ardeşen’den kargoyla gönderildiğini iddia etmişti. Bir başkasını silahla yaralama suçundan ceza alan C.K., cezaevinde kalmaya devam edecek.

Reklam
Reklam

Davanın henüz sonuçlanmadığını, sadece ertelendiğini belirten baba Ceylan, adalete inançlarının tam olduğunu söyledi: “Adalet kesinlikle tecelli edecek. Ortada bir silah var. Bu silahın Umutum'u öldüren silah olduğu kesin. Bu silah nereden çıkmış, kimden gelmiş, izi sürülsün, silahın imalatına kadar gidilsin. Oğlumun katili, yargılanan sanık olabilir ya da olmayabilir. Asıl sanığı ortaya çıkarmak adaletin görevi.” Oğlunun asıl katilinin yargılama sonunda ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını düşündüğünü belirterek, “Şunu unutmamak lazım, bu tahliye kararı kesin bir sonuç değil. Tahliye olması demek, bu davadan beraat ettiği anlamına gelmiyor. Delillerin en ince ayrıntısına kadar incelenmesini istiyoruz. Umutumuz'un gerçek katili kimse belirlensin.” diye konuştu.

Sanık C.K., Karşıyaka ilçesi Girne Caddesi'nde bir silahla yaralama olayına karışınca Umut cinayeti de aydınlatılmıştı. Uyuşturucu kullanmak, yaralama ve hırsızlık suçlarından poliste sekiz kaydı bulunan C.K., 18 Ekim 2012'de Girne Caddesi'ndeki bir taksi durağında, aralarında husumet bulunan Ersin Bağcıer'i tabancayla yaralamış, olayın peşine düşen polis, zanlıyı bir gün sonra yakalamıştı. Kriminal inceleme sonucunda, C.K.'ni üzerinden çıkan el yapımı tabancanın, Umut'un ölümüne sebep olanla aynı olduğu belirlenmişti. Sanık C.K., Bağcıer'i öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından yargılandığı davada, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: