Küçük Valiler Makam Koltuğunda

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2 kız öğrenci, Vali Şükrü Kocatepe’nin...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2 kız öğrenci, Vali Şükrü Kocatepe’nin makam koltuğuna oturdu.

Genç Osman İlköğretim Okulu 3. sınıf Öğrencisi Ebrar Çolak ve Dumlupınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatma Kuştan, öğretmenleriyle birlikte Vali Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe’ye günün anısına çiçek takdim eden öğrenciler, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Daha sonra makam koltuğuna oturan Ebrar Çolak, semtinin problemlerini dile getirerek çözülmesini istedi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’la görüşen minik vali, oturdukları bölgeye belediye otobüsü seferlerinin sıklaştırılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Makama geçen diğer vali Fatma Kuştan ise eğitim ve çevre güvenliği konularında Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Emniyet Müdürü Metin Aşık’ı arayarak taleplerini iletti. Tüm dünyada çocuklara armağan edilen bu bayramın kültürel etkileşimde büyük önem taşıdığını ifade eden Kuştan, “Bize bu günü armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgiyle anıyoruz” diye konuştu.

Vali Kocatepe ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çocukların bayramını kutladı. Türkiye’yi gelecekte dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline getirecek kişilerin bugünün çocukları olduğunu dile getiren Kocatepe, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi büyük önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş savaşı devam ederken 23 Nisan 1920’de cumhuriyetimizin temeli TBMM açılarak bütün dünyaya ilan edildi. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren de bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz yani çocuklara armağan edilen bir bayram olarak kutluyoruz. Bu bayram vesilesiyle de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Ben öncelikle TBMM’nin açılış yıldönümünün milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğimiz, istikbalimiz olan, inşallah bu ülkeyi dünyanın en müreffeh ülkesi yapacak olan çocuklarımıza da uzun ömürler diliyorum.”

Reklam
Reklam

Kocatepe, daha sonra öğrenciler ve beraberindeki öğretmenleriyle bir süre sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: