Küçük Ve Kahveci’den Tis Değerlendirmesi

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) ve yetkili sendika Çelik-İş Sendikası ile 10. dönem Toplu...

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) ve yetkili sendika Çelik-İş Sendikası ile 10. dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinin tıkanması ile alınan grev kararı uygulanmadan görüşmeler dün mutlu sona ulaşmıştı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in AK Parti Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya gelen tarafların anlaşarak sözlü ve yazılı mutakıpı sonucu mutlu sonla eren TİS görüşmelerini değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Vali Küçük, anlaşmanın Karabük’e, KARDEMİR’e ve işçilere hayırlı olmasını dileyerek, “Dün ekip olarak, Milletvekilimiz Osman Kahveci ve Belediye Başkanımız Rafet Vergili ile taraflarla bir araya geldik. Zaten epey bir mesafe alınmıştı ve Sayın Mehmet Ali Şahin’in son noktayı koyması ile iş mutlu sona ulaştı. Her iki tarafta memnun ve mutlu.Onların mutluluğu ile yansıyacaktır. Bu işin tıkandığından her noktasında bize yolumuzu açan Mehmet Ali Şahin’e ve Belediye Başkanımız Rafet Vergili ile taraflara teşekkür ediyorum. Sıkıntı çekiyoruz ama son anda dönebiliyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Osman Kahveci ise, “Karabük son iki üç aydır Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde KARDEMİR ve Çelik - İş Sendikası arasında uzun bir süreç yaşandı. Maalesef süreç tıkanma gibi bir noktaya geldi. Dün Valimizin koordinasyonunda tarafları bir araya getirdik. Bir iki pürüzü vardı ve bu pürüzleri iki tarafından memnun olacağı yönde ve hem KARDEMİR hem de Çelik - İş yönetimine bu sürecin kenti olumsuz etkileyeceği ve yaşanacak sıkıntılarla etkileneceğini taraflara anlattık. Bunun sıkıntısını daha önceleri bu kent yaşadı. Ne varsa bunu ortada paylaşalım dedik. Her iki taraf dün yoğun bir müzakere sonucu imza noktasına geldi.Biz siyasi olarak durumu biraz geriden takip ettik. Konunun kendi mecrası içinde tamamlanmasını bekledik ancak durum çıkmaza girince Mehmet Ali Şahin bey devreye girerek taraflar bir araya gelerek son noktayı koydular tamam dediler. İnşallah işin resmi prosedürü de taraflar bir araya gelerek sözleşmeyi imzalayacaklar. KARDEMİR’e , Karabük’e ve çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: