Küçük Y.O. ümit yolculuğuna çıktı

İSTANBUL (İHA) - İzmir'de, henüz 20 günlükken yapılan kan nakli sırasında HIV virüsü kapan 8 yaşındaki ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi Y.O., dünyaca ünlü Dr. Depina Thedoridis'e tedavi olmak üzere Yunanistan'a gitti. THY'ye ait bir uçakla saat 18.30'da İstanbul'dan Atina'ya giden Y.O.'ya annesi Neşe O. ve tedavi masraflarını üstlenen, Afrika'ya Hareket Vakfı Başkanı Melek Keçecioğlu eşlik etti.

İzmir'de, henüz 20 günlükken yapılan kan nakli sırasında HIV virüsü kapan 8 yaşındaki ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi Y.O.'ya yardım eli uzandı. Y.O., Afrika'ya Hareket Vakfı tarafından tedavi için bu akşam Atina'ya götürüldü.

Reklam
Reklam

Annesi ile birlikte dün İzmir'den gelen Y.O. Afrika'ya Hareket Vakfı Başkanı Melek Keçecioğlu ile Atatürk Havalimanı'nda buluştu. Y.O.'nun başına gelenleri öğrendikten sonra yardım için harekete geçtiklerini belirten Keçecioğlu, Y.O.'nun Atina'da enfeksiyon alanında uzman dünyaca ünlü Dr. Despina Theodoridis tarafından tedavi edileceğini söyledi. Y.O.'nun tüm tedavi masraflarını üstlendiklerini ifade eden Keçecioğlu, "Doğru tedavi uygulandığı zaman bu hastalığın tedavisinin imkansızlığı yok. Mutlaka bir tedavi yöntemi var. Y.O.'nun Atina'dan müjdeli haberle döneceğine inanıyorum" diye konuştu

Merkezi Cenevre'du bulunan vakfın başta Afrika'da olmak üzere dünyadaki 50 ülkede AİDS'li hastalara yardım ettiğini kaydeden Keçecioğlu, Türkiye'de çok sayıda gizli AIDS hastasının bulunduğunu vurguladı. Keçecioğlu, "Beni 10 kişi aradı yardım etmem için, ancak daha sonradan geri dönen olmadı" şeklinde konuştu.

Oğlu ile birlikte Atina'ya giden anne Neşe O. da, "Her şeyin bir başlangıcı olduğuna inanıyorum. Melek Hanım'ın bize yardım için irtibata geçtiğinde çok duygulandım. Demek ki böyle insanlar da varmış. Sonu hayırlı olur inşallah" dedi.

Reklam
Reklam

Hastalığından habersiz Yunanistan'a tatile gittiğini sanan Y.O. ise yeni yerler göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Y.O. "Yeni arkadaşlarla tanışacağım. Çok mutluyum" Şeklinde konuştu.