Küçükçekmece Belediyesi: Lunapark ruhsatlı ve denetimi yapılıyordu

Küçükçekmece Belediyesi, 18 yaşındaki Hatice Ataman’ın hayatını kaybettiği lunaparkın denetiminin yapıldığını ve ruhsatlı olduğunu açıkladı....

Küçükçekmece Belediyesi, 18 yaşındaki Hatice Ataman’ın hayatını kaybettiği lunaparkın denetiminin yapıldığını ve ruhsatlı olduğunu açıkladı. Yetkililer, kazanın yaşandığı Discovery isimli eğlence aracının olay sonrası faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.
Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan (LYS) çıktıktan sonra stres atmak için Küçükçekmece’deki lunaparka giden Hatice Ataman, Discovery adlı eğlence aracında kemerinin açılması sonucu 70 metre yükseklikten aşağı düşerek hayatını kaybetmişti.
Kazayla ilgili Küçükçekmece Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. Belediye yetkilileri, lunaparkın çalışma ruhsatının bulunduğunu kaydetti. Lunaparkın periyodik bakımının yapıldığını ve kendilerine bu yöndeki raporların sunulduğunu bildiren yetkililer açıklamada şu ifadelere yer verdi: “20 Haziran 2011 tarihinde yapılan denetim sırasında, Discovery makinesinin faaliyette olmadığı görülmüştür. Ayrıca lunapark yetkilisinden, ilgili makinenin periyodik muayenelerinin yapıldığına dair raporlar istenmiş, söz konusu makinenin, 25.04.2011, 02.05.2011, 09.05.2011, 16.05.2011, 13.06.2011 tarihlerinde periyodik bakımlarının yapıldığına dair belgelerin olduğu görülmüştür. 18 yaşındaki Hatice Ataman’ın hayatını kaybettiği Lunapark kazası ile ilgili adli birimler tarafından yürütülen soruşturma devam etmektedir. Yukarı da da belirttiğimiz gibi 9207 Sayılı İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yasa gereği, elim kazanın meydana geldiği lunaparkın denetimi Makine Mühendisleri odasına kayıtlı Makine Mühendisi Muammer Şenel’e aittir. Bizim belediye olarak lunaparkla ilgili yapabileceğimiz tek işlem denetimlerin yapılıp yapılmadığını denetlemektir. Daha önceki yaptığımız denetimlerde ve olayın ardından yaptığımız denetimde, ortaya konulan belgeler makinelerin denetimlerinin periyodik olarak yapıldığı yönündedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz