Küçükçekmece’de 8. Uluslararası Göl Festivali başladı

8. Uluslararası Göl Festivali düzenlenen basın toplantısı ve ardından kortej yürüyüşüyle start aldı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve yaz akşamlarına damgasına vuran 8. Uluslararası Göl Festivali düzenlenen basın toplantısı ve ardından kortej yürüyüşüyle start aldı.

Bu yıl Pakistan, Estonya, Tayland, Litvanya, Meksika, Mısır, Fransa, İrlanda, Slovakya, ve Şili olmak üzere toplam 10 ülkeden konukları misafir eden festivalin basın toplantısı Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Aslan misafir ülkelerden konuklar ve basın mensupları katıldı.

Reklam
Reklam

‘DOSTLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ’

Toplantıdaki konuşmasında, festivalin dostluk ve kardeşlik adına önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ‘Dünyanın farklı coğrafyalarından dostlarımızı Küçükçekmece’de ağırlamaktan mutluyuz. Dostça ve kardeşçe yaşamak için çok sebebimiz var. Sizler ülkelerinizden bize mutluluk getirdiniz, buradan ülkelerinize dönerken de muhabbet ve sevgimizi götüreceksiniz. Türk insanının misafirperverliğini ve güler yüzlülüğünü yakından tanıyacaksınız. İnsanları ve kültürleri bir araya getiren en önemli öğelerden birinin folklor olduğunu çok iyi biliyoruz. Kendinize özgü sahneleyeceğiniz folklorla da farklı mesajlar vereceksiniz.’ diye konuştu.

Toplantı sonunda yabancı ülke misafirleri, Başkan Yeniay ve basın mensupları barış güvercini logolu puzzle’ı tamamlayarak, tüm dünyaya kardeşlik mesajı verdi.

BEYAZ GÜVERCİNLER BARIŞ İÇİN UÇTU

Festivalin startı Küçükçekmece Hürriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle verildi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı korteje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da eşlik etti. Yürüyüş boyunca Başkan Yeniay, Küçükçekmecelilere karanfil dağıtarak, tüm vatandaşları 8 gün boyunca Göl Kenarı’nda devam edecek olan festivale davet etti. Festivalin açılış töreninde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen konuklar ve Aziz Yeniay gökyüzüne beyaz güvercinler bırakarak, tüm dünyaya barış mesajı gönderdi.

Reklam
Reklam

Birbirinden renkli isimlerin konserleri ve ülke gösterileriyle devam edecek olan festival kapsamında ilk olarak ünlü şarkıcı İsmail YK Küçükçekmecelilerle buluşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz