Küçükçekmeceli çocuklara 'dünyanın en büyük karnesi' verildi

Küçükçekmece’de, rekor denemesi yapılarak, üzerinde bin 56 öğrencinin isminin yer aldığı 2,5 metre uzunluğunda dünyanın...

Küçükçekmece’de, rekor denemesi yapılarak, üzerinde bin 56 öğrencinin isminin yer aldığı 2,5 metre uzunluğunda dünyanın en büyük karnesi oluşturuldu.

Küçükçekmece Belediyesi öncülüğünde Kadriye Moroğlu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte dünyanın en büyük karnesi rekor denemesi gerçekleştirildi. 2,5 metre uzunluğunda oluşturulan dev karneye bin 56 öğrencinin ismi yazıldı. Dev karnede, ekoloji, yaşama saygı, kardeşlik, sportmenlik, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji gibi dersler ve karşılarındaki notlar yer aldı.

Reklam
Reklam

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti; Prof. Dr. Orhan Kural, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nacar’dan oluştu.

Etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'deki okullarda öğrenim gören çocukların yaptığı çalışmalardan dolayı bir karneyle ödüllendirilmesine karar verildiğini belirtti. Yeniay, "Bu karnenin amacı, çocuklarımızın her canlının yaşamına saygı duyması, doğayı koruyarak, kültür, sanat, bilim, teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmeleriydi. Kardeşlik olgusunu da öğrenebilmeleri bakımından bu karnenin önemi büyük." dedi.

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, çocuklara verilen bu dev karnenin sembolik olduğunu kaydederek, "Asıl önemli olan karnenin büyüklüğü değil, çocuklarımızın iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamak. Öğrenimden daha da önemlisi eğitimdir. Çocuklarımızı popüler kültürden uzak, insanlara ve doğaya saygılı birer birey olmalarını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz