Küçükköy 3. Kez Balkan Danslarıyla Coştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Sarımsaklı...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Sarımsaklı Balkan Halk Dansları Festivali Sarımsaklı’daki belediyeye ait AVM’de gerçekleşti.

Sırbistan’dan Trsenik- Sveti Nikola , Arandelovac-Elektroporcelan, Kraljevo-Rizvica ve Makedonya’dan gelen Zkut-vlado Tasevski gruplarında oluşan toplam 160 dansçı; ülkelerine ait folklorik şarkılar ve yörelerine özgü kıyafet ve danslarıyla etkinliğe büyük ilgi gösteren izleyicileri tam anlamıyla büyüledi. Festival Organizasyonu düzenleme komitesinde ev sahipliğini Küçükköy Belediyesi adına Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhur Kısmet ve Direktör Besim Biberoviç’ in üstlendiği organizasyon sonrasında, katılımcı gruplara kupa ve sertifika verildi.

Reklam
Reklam

Konuk ekiplerin temsilcilerin de Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’e yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim ettikleri gözlenirken, etkinliğin sergilendiği Sahil AVM’deki gösterimler sırasında; Küçükköy Belediye Başkanı Mesut ergin’in yanı sıra Küçükköy Belediyesi Meclis üyeleri, M.Murat Akıner, Tafil Göksu, Mehmet Atılgan, Samet Varol, yabancı temsilciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

ERGİN ALINAN SONUÇTAN MEMNUN

Sırbistan’dan gelen 1PRVA ve RTVNP Televizyonlarının etkinliği her aşamasını görüntüleyip, Belediye başkanı Mesut Ergin ile röportajlar yapması ise dikkatlerden kaçmadı. Gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, 3.kez düzenledikleri Balkan Gençler Halk Dansları Festivalinin; kültürel anlamda belde için farklı kültürlerin yöresel danslarını sergilediğine işaret ederek bundan büyük mutluluk duyduğunun altını çizdi. Her yıl Eylül ayının sonuna doğru gerçekleştirdikleri Dünya Halk Dansları Festivali’nin de yurt içi ve yurt dışında ve Küçükköy beldesinin turizm alanında cazibe merkezi olmasına büyük katkı verdiğini savunan Ergin, “Yaptığımı çalışmaların ardından beldemizin ekonomik, sosyo kültürel ve turizm açısından büyük bir ivme kazanması bizleri onurlandırmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: