Küçükköy Belediyesi Sarayına Taşındı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi son derece modern bir donanıma sahip, vatandaşlarına...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi son derece modern bir donanıma sahip, vatandaşlarına daha ferah koşullarda hizmet verebilecek yeni belediye sarayına taşındı.

43. kuruluş yıldönümü öncesinde, Küçükköy’ün genç dinamik ve başarılı Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde gösterilen çabalarla beldeye kazandırılan ve tamamen Küçükköy Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla tamamlanan yeni Belediye Sarayı önceki gün sessiz sedasız hizmete girdi. Resmi açılışının, beldenin geleceğini aydınlatacak olan Biyolojik Arıtma Tesisi’nin resmi açılışıyla birlikte yapılmasının planlandığı yeni belediye sarayında vatandaşların en iyi hizmeti ferah bir ortamda alabilmesi için hemen hemen her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü ise dikkatlerden kaçmıyor. Körfez genelinde nüfus artışları ile beraber değişmeye başlayan Belediye Hizmet Binaları kervanına son olarak Küçükköy Belediyesi de katıldı. Körfezin en büyük ilçelerinden Edremit ve Burhaniye Belediyelerinin ardından Küçükköy Belediyesi de belde olarak ilçelerle hizmet yarışına girdi. Bu kapsamda iki ilçeden sonra bir belde olarak Yeni Belediye Hizmet binasına kavuştu.1970 yılında Belediye olan Küçükköy Beldesinde dağınık halde bulunan teknik ve idari birimler tek çatı halinde hizmetine devam edecek.

Reklam
Reklam

MİMARİSİ BELDE DOKUSUNA UYUMLU

Yapılan ihale gereği Üstlenici firma ile imzalanan 26.09.2012 tarihli sözleşmeye bağlı olarak yapımı tamamlanan Yeni hizmet binası 1275 m2 alana sahip olup, bodrum (arşiv bölümü) giriş katı ve 2. kattan oluşuyor. Dış cephesi sarımsaklı taşı ile kaplanarak beldenin yapısal dokusuna uygun mimari tarzıyla dikkatleri üzerinde toplayan Küçükköy Belediyesi’nin yeni hizmet binasının, uzun yıllar boyunca arşivlerin yetersizliği, birimlerin dağınık olması sebebiyle zorluklar yaşayan personelin de yüzünü güldürdüğü savunuluyor. Son derece modern bir yapıya kavuşan Belediye Hizmet Binasında kaliteli malzemeler kullanıldığı vurgulanırken, binada; yangın erken uyarı sisteminden, engelli tuvaletlerine kadar birçok ayrıntı düşünülmüş. İnşaat aşamasında belediyenin inşaat mühendisleri, harita mühendisleri, mimarı ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yapıyla şahsen ilgilenmesiyle beldeye kazandırılan Yeni Belediye Sarayı’nın hizmete girmesi ise belde halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandığı gözleniyor.

Reklam
Reklam

BAŞKAN ERGİN MUTLU

Küçükköy Belediyesi yeni hizmet binasında kış aylarının yağışlı geçmesine rağmen önemli bir gecikme olmaksızın belde ve yöre halkının hizmetine kazandırılması takdir toplarken, halen daha çevre düzenlemesi süren yeni belediye sarayı ile ilgili görüşlerini aldığımız Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, belde merkezi girişinde yer alan hizmet binasının dış duvarların sarımsak taşından yapılmış olmasının beldenin tarihi dokusuna zarar vermediğini aksine tarihi dokuyu destekler bir görselliğe kavuşturulması için planlandığını kaydetti. Yeni Belediye Sarayı’nın belde merkezinin anıtsal simgelerinden biri olarak beldeye gelen yerli ve yabancı konukları karşılayabilecek görselliğe kavuşturulduğunu vurgulayan Mesut Ergin, “Eski belediye binamızın yerleşkesi oldukça dağınıktı. Belediyemize gelen vatandaşlarımız, ödemelerini başka binada, muhasebe ve halkla ilişkiler birimlerindeki işlerini ise aynı bahçede fakat farklı binalarda halletmeye çalışıyorlardı. Oldukça eski ve kullanışsız olan hizmet binalarımızı aynı çatı altında toplamak amacıyla, belediyemizin bulunduğu kampüsün içerisine yepyeni bir Belediye Sarayını inşa ettik. Şimdide yeni binamızda halkımıza hizmet vermeye başladık. Bölgemize yeni bir hizmet binasını kendi kaynaklarımızla kavuşturmaktan ve yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verecek olmamızdan dolayı son derece mutluyuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz