Küçükköy’de Derin Desarj Atık Su Analiz Sonuçları Temiz Çıktı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde kalan Badavut mevkiinde yapımı süren Biyolojik Arıtma...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde kalan Badavut mevkiinde yapımı süren Biyolojik Arıtma Tesisinin hayata geçirilmesi için son etap çalışması olan Derin Deniz Deşarj ünitesinin inşası sürerken, önceki gün Küçükköy Belediyesi tarafından yaptırılan Derin Deşarj Atık Su analizi tertemiz çıktı.

Küçükköy Belediyesi tarafından Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) denetiminde Balıkesir’de faaliyet gösteren BÇM ÇEV-MER Ölçüm-Analiz -Lab Hizmetleri San ve Tic. Ltd. Şti firmasına yaptırılan analizlerde, üst sınırı 400 (Mg/L) olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ): 59,9 (Mg/L), üst sınırı 250 (Mg/L) olan Askıda Katı Madde (AKM):11.3 (Mg/L), üst sınırı 250 (Mg/L) olan Biyo Kimyasal Oksijen İhtiyacı (BOI5: 2 (Mg/L), üst sınırı 10 (Mg/L) olan toplam fosforun 0.55 (Mg/L) ve üst sınırı 6-9 (Mg/L) olan PH değerinin ise 8,08 (Mg/L) olarak tespit edildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

6 Temmuz 2012 tarihinde alınan sonuçların evsel nitelikli atık su adı altında arıtma tesisi çıkış suyu olarak analizleri yapıldığı kaydedildi. Küçükköy Belediyesi tarafından Badavut mevkiinin Karakol Dağında yaptırılan Derin Deniz Deşarj ünitesinin yapım çalışmaları sürerken, 300 iş gününde tamamlanması beklenen, uzunluğu 1250 metre ve denizin 38 metre altından geçecek boru hattı sisteminin Ağustos ayı itibari ile tamamlanmasının beklenildiği vurgulandı.

1994 yılından beri yapılan çalışmaların sonucunda mutlu sona yaklaşılırken beldedeki mesken ve işyerlerine ait binaların altyapı ara bağlantılarının yeniden yapımına başlanıldığı gözleniliyor.

MUTLU SONA AZ KALDI

Küçükköy ve Sarımsaklı’nın geleceğini belirleyecek olan Biyolojik Arıtma Tesisinin hayata geçmesiyle ilgili son viraj dönülürken, denize pompalanan suyun temiz çıkmasının da belde halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: