Küçükköy’de Kutlu Doğum Coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Ayvalık İlçe Müftülüğü öncülüğünde beldedeki üç ayrı camide eş...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Ayvalık İlçe Müftülüğü öncülüğünde beldedeki üç ayrı camide eş zamanlı kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

1989 yılından bu yana 14 Nisan-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan ve Hz. Muhammed’in (S.A.V.) 1442. doğum günü nedeniyle Küçükköy Belediyesi belde sınırları içerisinde bulunan üç cami de bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Önceki gün Cuma namazının ardından Ayvalık İlçe Müftülüğü öncülüğünde; Küçükköy, Sarımsaklı ve Badavut Camilerinde okutulan mevlitlerin yanı sıra camilerin avlusunda, tek kırmızı gül eşliğinde lokma hayrı vatandaşlara dağıtıldı. Küçükköy Belediyesi’nin ekonomik destekleriyle gerçekleşen hayrı Belediye Personelinin kendi elleriyle dağıttığı gözlenirken, ‘Gün Kardeşlik Günüdür’ sloganıyla yapılan hayrın dağıtımı sırasında Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş ve Müftülük yetkilileri de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI ERGİN KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

Beldedeki camilerde Cuma namazının eda eden vatandaşlara yönelik gerçekleşen hayır dağıtımının ardından muhabirimizin sorularını yanıtlayan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, inançlardaki ortak paydaların yüzyıllardır insanlığı bir arada yaşattığına dikkat çekti.

Ergin yaptığı açıklamada, “Böylelikle, farklı gruplara ve farklı kültürlere mensup insanların aynı ruh, aynı inanç, aynı kültür ve aynı değerler etrafında kaynaşmaları bu hafta münasebetiyle daha çok olgunlaşmıştır. Bu vesile ile tüm Müslüman aleminin ve vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını en samimi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: