Küçükköy’de Sokak Köpeklerinin Rehablitesi Sürüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi bünyesindeki Sahipsiz Sokak Köpekler Bakım ve...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, Küçükköy Belediyesi bünyesindeki Sahipsiz Sokak Köpekler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Veteriner Hekim Murat Altaş öncülüğünde çalışmalar sürüyor.

Çalışmalar kapsamında; sahipsiz sokak köpeklerinin sağlığının korunması ve kısırlaştırılarak popülasyonun kontrol altına alınması, aşı ve parazit tedavilerinin yapılarak Zoonoz hastalıklarının( Hayvanlardan insanlara bulaşan enfeksiyon hastalığı) önlenmesi ve köpeklerden kaynaklanan şikayetlerin değerlendirilerek geçici bakım evinde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasasına uygun olarak köpeklerin kısırlaştırılıp, aşılanıp, tedavileri tamamlanan köpeklere küpe numarası verilerek tekrar alındıkları noktalara bırakıldığı gözleniyor. Sokak hayvanlarının belediyeye ait barınaktaki geçici bakımlarının da yapılarak günde iki kez yiyeceklerinin de verildiği dikkatlerden kaçmıyor.

Reklam
Reklam

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK İSTİYOR

Küçükköy’deki çalışmalara; Edremit Körfezi Hayvan Hakları Koruma Derneği’nin Sarımsaklı Temsilcisi Yeşim Kaygın da destek veriyor. Kaygın; belde ve bölgede ki tüm hayvan severlere seslenerek, başıboş köpeklerin de barınmaya ve yardıma muhtaç olduklarının altını çizerek, bu konuda vatandaşların sokak köpeklerine sahip çıkmalarını ya da en azından beldede bulunan Küçükköy Belediyesi Rehabilitasyon Merkezine destek vermeleri gerektiğini vurguluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: