Küçükköy’de Su Kesintileri Tarihe Karışıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy Beldesinde yaklaşan yaz sezonuna su...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy Beldesinde yaklaşan yaz sezonuna su kesintilerinin yaşanmaması için girişimlerde bulunan Küçükköy Belediyesi’nin çalışmalarının olumlu sonuç verdiği açıklandı.

Sadece Türkiye’nin değil, dünya genelinde turizm alanında çekim merkezi olma yolundaki Sarımsaklı’da, geçtiğimiz aylarda baş gösteren su kesintilerinin nedeninin; Altınova’daki su kuyularında bulunan pompaları besleyen elektrik panolarının eskimesi nedeniyle sık sık arızalanmasından kaynaklandığı öğrenildi. Beldede, turizm sezonuna sayılı günler kala çalışmalarına aralıksız devam eden Küçükköy Belediyesi gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların başından gecenin ilerleyen saatlerine kadar bir an olsun çalışan ekibin başından ayrılmayan Başkan Mesut Ergin öncülüğündeki çalışmalar sona erdi. Beldenin su ihtiyacını karşılayan 5 ayrı kuyuda, içme suyunu beldeye pompalayan elektrik sistemi ile trafolarının değiştirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

ERGİN’DEN MÜJDELİ HABER

4 adet Elektrik panosunun (Frekans İnvertörü) değişmesiyle birlikte söz konusu kuyularda aynı sorunun tekrarlanmayacağından ve %30 a kadar enerji tasarrufu sağlanacağından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mesut Ergin, “Kaliteli ve sağlıklı içme suyunu en hijyen koşullarda halkımıza ulaştırabilmek için yaptığımız çalışmalar kapsamında, Altınova’daki belediyemize ait su kuyularını besleyen elektrik sisteminin yenilenmesinin gerektiği anlaşılmıştır. Belediyemiz bünyesindeki ekonomik kaynaklarla, yine kendi personelimizin insanüstü gayretleriyle önceki gün gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren elektrik sisteminin yenilenmesiyle, bundan böyle bu kuyulardaki su pompalarımız elektrik enerjisinden kaynaklanan arızalarla karşı karşıya kalmayacaktır. Bunun anlamı artık beldemizde başka sorunlar olmadığı sürece su kesintilerinin yaşanmayacağı anlamını taşımaktadır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: