Küçükkuyu’da Hatim Töreni

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlenen yaz dönemi Kur’an kursuna katılan 140 öğrenciden kur’an...

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlenen yaz dönemi Kur’an kursuna katılan 140 öğrenciden kur’an okumayı öğrenen 20 öğrenci için Süleyman Sakallı Cami'de hatim töreni düzenlendi.

Çanakkale’nin önemli turizm beldelerinden biri olan Küçükkuyu’da 17 Haziran- 17 Ağustos günleri arasında Süleyman Sakallı Cam'de imam Ali Arat öncülüğünde gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursuna 85’i kız 55’i erkek toplam 140 öğrenci katıldı. 3. yılını bitirip kur’an okumayı öğrenen 20 öğrenci, hatim programı düzenleyip Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdiler. Her öğrenci Kur’an-ı Kerim'den çeşitli sureler okuyup Hadisi şeriften örnekler verdiler. Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan da hatim indiren 20 öğrenciye hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Cami imamı Ali Arat “Yaz Kuran kursumuza 17 Haziranda başladık. 17 Haziranda 140 kişiyle başladık. Yaz boyunca Kuran eğitimi yaptık. Bunlarının içinden 20 tanesi 3 sene okuduğu için hepside genç kız ve delikanlı oldukları için hatim cemiyeti ile onlara güzel bir anı bırakmak istedik. Allah hepsinin geleceğini parlak etsin. Hepsi güzel pırıl pırıl çocuklar. Biz aslında çocuklarımızın maneviyatı ile birlikte hem vatanımıza, hem milletimize hem ailelerine hem de dinlerine güzel, faydalı işler yapmalarını sağlamayı hedefledik” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: