Küçükler: Türkçe, yozlaşmayla ve yabancı kelimelerin istilasıyla karşı karşıya

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe’nin son yıllarda ufak çaplı da olsa yozlaşmayla ve...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe’nin son yıllarda ufak çaplı da olsa yozlaşmayla ve yabancı kelimelerin istilasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, 26 Eylül Dil Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, dilleri bozulan toplumların ve milletlerin, kültürlerinin de bozulacağına belirtti. Küçükler, bu durumun toplumda tedavisi olmayan hastalıklara neden olduğunu anlattı. Küçükler, “Üzülerek belirtmek istiyorum ki bizi biz ve dolayısıyla bir millet yapan güzel dilimiz Türkçe, son yıllarda ufak çaplı da olsa yozlaşmayla ve yabancı kelimelerin istilasıyla karşı karşıya kalmıştır.” dedi.
Başkan Ahmet Küçükler, 26 Eylül 1932 yılında toplanan Türk Dil Kurultayı’nın 79. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dili ile bayram eden bir millet olmanın başlı başına bir önem ve anlam taşıdığını ifade etti. Türkçe’nin, 12 milyon kilometrekarelik bir alanda, 220 milyon insanın, bütün lehçeleriyle birlikte kullanıldığını kaydeden Küçükler, Türkçe’yi, böylesine geniş bir coğrafya kullanılıyor olmasını bereket ve çeşitliğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, bu bayramın, Türkçe’nin sadelik ve canlılığının sürdüğünü göstermek için kutlandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz