Küçükmenderes Sulama Birliği’nde Seçim Zamanı

Küçük Menderes Sulama Birliği, pazar günü yapılan meclis üyeleri seçiminin ardından yönetimi sivil üyelere devretmeye...

Küçük Menderes Sulama Birliği, pazar günü yapılan meclis üyeleri seçiminin ardından yönetimi sivil üyelere devretmeye hazırlanıyor. Birlik tüzüğüne göre 22 Eylül’e kadar yapılması gereken başkanlık seçiminin Cuma günü yapılması beklenen seçimlerde 45 meclis üyesi oy kullanacak. Bugüne değin belediye başkanları tarafından yürütülen birlik başkanlığına adaylığını açıklayan Özay Kaptan, adaylık süreci ve yeni dönemde yapmak istedikleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sulama birliği yöneticiliğinin ek bir iş olarak görülemeyeceğini; aksine son derece ciddi ve zaman ayrılması gereken bir görev olduğunu belirten Özay Kaptan, “Sulama alanının çok geniş olması sebebiyle sulama birliğinde görev alacak olanların, aynı belediye başkanlığında olduğu gibi tüm mesaisini buraya vermesi gerektiği ortadadır. Her yıl sulama mesaha cetvelinin yapılması (sulama alanının tespiti), genel sulama planlaması yapılması ve yapılan planlamaya göre DSİ ile su kullanım protokolünün imzalanması gerekecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Tüm bunların farkında olduklarının belirten Kaptan, şunları söyledi: "Kanunların ve birlik tüzüğümüzün vermiş olduğu yetki ve görevler doğrultusunda, düzenli, sürdürülebilir hizmet anlayışını sağlamak, çiftçilerimize iyi bir hizmet sunabilmek, kanal bakım onarım ve temizlik çalışmalarını yerinde ve zamanında yaparak su kayıplarını en aza indirerek daha randımanlı bir sulama hizmeti sunmak için bu göreve talibiz. Çiftçilerimizle yapacağımız toplantılar ve eğitimlerle tesislerin korunması ve fazla su israfının engellenmesi hususlarını özel bir önem vereceğiz. Amacımız bu eğitimler ve verimli sulama programları ile çiftçilerimize suyu en az maliyetle sunmak olacaktır. Son yıllarda başta patates olmak üzere tarım ürünlerinin satış fiyatları düşmüş ve hatta birçok çiftçimiz ürettiği ürünleri satamamıştır. Ancak biz yine de Ödemiş’in, Beydağ’ın, Tire’nin efe çiftçilerine güveniyoruz. Hep birlikte çiftçimizi ayağa kaldırmak ve Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi köylüyü milletin efendisi yapma arzu ve iradesindeyiz. Bunun için sulama alanı içinde kalan muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, DSİ yetkileri ve hükümetle en yakın çalışma şartları içerisinde, tam bir diyalog ve uyum içinde çalışacağımızın bilinmesini isteriz.”

Reklam
Reklam

Sulama birliğinin kuruluşu ve sorumluluk alanıyla ilgili de bilgi veren Kaptan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yapımı 1994 yılında başlayan Beydağ Barajı tamamlanmasıyla 9 Eylül 2007 yılında su tutmaya başlamıştır. Sulama kanallarının henüz tamamlanmaması sebebiyle her yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında belli miktarda su, sulama için nehir yatağına bırakılmaktadır. Sulama kanalarını yapımı halen devam etmekte olup buna göre 4 Nisan 2014’te tamamlanacaktır. Barajın 196 bin 500 dekarlık sulama alanı içerisinde Beydağ, Ödemiş ve Tire ilçelerinin toplam 28 köyün/beldenin tarım arazileri yer almaktadır. Küçükmenderes Projesi Ödemiş Beydağ Sulaması; 569.400 m kanal uzunluğu, üç adet regülasyon deposu, bin 520 adet su alma yapısı, 3 bin 222 adet sanat yapısı, bin 40 kilometre servis yolu ile beş ayrı boru hattından oluşmaktadır. Küçük Menderes Sulama Birliği, kurulacak sulama tesislerini Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nden (DSİ) devir alacak ve işletme ve bakım onarım hizmetlerini yapacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz