Kudaka Yönetim Kurulu İspanya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi…

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu İspanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2011...

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu İspanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılında hazırlanıp 2012 yılında uygulamaya başlanan İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, “Diğer ülkelerdeki başarılı turizm kümelenmesi örneklerinin yerinde incelenmesi” ve bölgemizde geliştirilmeye çalışılan tarih ve kültür mirası turizmi ile kış ve spor turizmi uygulamaları örneklerinin görülmesi açısından Türkiye’nin turizmde öne çıkan ürünlerine benzemesi nedeniyle Ajans Yönetim Kurulu ve Uzmanlarından oluşan bir heyet 8-15 Nisan 2013 tarihleri arasında İspanya’ya bir çalışma ziyareti yaptı.

Reklam
Reklam

Çalışma ziyaretine Bayburt Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Muhammet Enes Soy, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Araştırma ve Planlama Birimi Başkanı Doç. Dr. Süleyman Toy ve Birim Uzmanları Emine Bilgen Eymirli, Melih Tahancı ve Güvenç Gürbüz’den oluşan bir heyet katıldı.

Çalışma ziyareti kapsamında sırasıyla Madrid Türk Büyükelçiliği, Turizm Müşavirliği, Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ve Açık Hava Müzesi ilan edilen Toledo şehri, Kurtuba Camii ve El Hamra Sarayı ve etrafındaki kültür turizmine hizmet eden turizm ürünleri, Andorra Grandvalira ve Vallnord Kayak Merkezleri ve işletme modelleri, Pays Vasco (Bask) Bölgesinde yer alan turizm ve turizme dayalı teknoloji geliştirme merkezleri (Basque Tour, San Sebastian’da yer alan Zamudio Techno-Park) ve Bilbao’da yer alan çeşitli merkezler ziyaret edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz