Kuduz vakası görülen mahalleler karantinada

MARDİN (İHA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 gün önce 9 çocuk ve 1 kadını ısıran köpeğin Elazığ Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderilen kafa yapısında yapılan tahliller sonucunda köpeğin kuduz olduğu kesinleşti.

Nusaybin ilçesinde 15 gün önce 9 çocuk ve 1 kadına saldıran köpeğin kuduz olduğu kesinleşince İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanan Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, olayın meydana geldiği Abdulkadir Paşa ve Yeşilkent Mahallelerinin karantinaya alınmasına karar verdi. İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, iki mahallenin karantinaya alındığı belirterek, "Mahallelerde canlı hayvan giriş ve çıkışını yasakladık. Köpek tarafından ısırılan 9 çocuk ve 1 kadına ulaşılarak gerekli kuduz aşıları yapıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan olaydan sonra Zabıta ekipleri şehir merkezinde köpek avına çıktı. Zabıta ekiplerinin yürüttüğü köpek yakalama avı sırasında, ürken köpeklerin Suriye sınırına girmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Pompalı tüfeklerle öldürülen yaklaşık 50 kadar köpek, çöp merkezinde kireçlenip gömüldü.