Kuduz Vakası Nedeniyle 4 Köy Karantinaya Alındı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı 4 köy ve çevresi, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.Çaycuma’nın Aşağı İhsaniye...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı 4 köy ve çevresi, kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.

Çaycuma’nın Aşağı İhsaniye köyündeki bir köpek, başka köpeklerle bir ineğe saldırmasının ardından köylüler tarafından öldürüldü. Köylülerin durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber vermesinin ardından yetkililerin aldıkları numuneler Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Yapılan numune incelemesinde köpeğin kuduz olduğu belirlenirken, Aşağı İhsaniye köyü ve civarındaki köyler karantinaya alındı.

Reklam
Reklam

Kuduz köpeğin kendi köpeğini de ısırdığını belirten Beyhan Hazoğlu isimli vatandaş, "Komşumuza ait köpek, kuduz olmuş. Kuduz olduğunu anlayamadık. Dün akşam 20.00 sıralarında bizim köpeğe saldırdı. Ondan sonra diğer hayvanlara saldırdı. Biz gece sesi duyduk ama ne olduğunu anlayamadık. Sabah kalktığımızda bu köpek gece saz köyüne geçmiş. Orada da köpekleri ısırmış. Sabah durumdan şüphelenerek muhtara bildirdik. Muhtar da yetkililere haber verdi. Köyümüze sağlık ekipleriyle birlikte veteriner hekim geldi. Köpeğin ısırdığı hayvanı kontrol ettiler. Hayvanda diş yarası vardı.” dedi.

Sazköyü sakinlerinden İsmail Yılmaz ise şunları söyledi: “Kuduz olan köpek bizim köpeği ısırınca hemen İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduk. Daha sonra ısırılan köpekleri toplayıp hepsini bir yere bağladık. Daha sonra yetkililer gelip kuduzlu köpek ile kuduz bulaşma ihtimali bulunan bütün köpekleri itlaf ettiler.”

Aşağı İhsaniye köyü Muhtarı Yılmaz Bakar ise ekiplerin incelemesinin ardından Aşağı İhsaniye ve Saz köyü ile çevresinin 6 ay süreyle karantina altına alındığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: