Küfürbaz spor adamları

Halkın gözü önünde olan ve büyük hayran kitlesine sahip yıldız isimlerin özellikle kameraların olduğu yerlerde daha özenli davranmaları gerekir. Arda Turan ve Tolunay Kafkas’ın küfür olayları akıllara diğerlerini getirdi. İşte kameraları unutup küfür basan bazı spor adamları…


Turgay Şeren: Telegol prgramının efsane kadrosunun yayında olduğu bir dönem de Ali Sami Alkış ve Tugay Şeren arasında geçen diyalog uzun zaman gündemi meşgul etmişti. Youtube’de en çok izlenen videolar arasına girmesinde Turgay Şeren’in ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi. Efsane iseniz her şey kabul edilir.

Reklam
Reklam

Ali Sami Alkış: Turgay abi sana bir şey söyliyim mi?

Turgay Şeren: Tabi söyle

Ali Sami Alkış: Yönetim dese ki “Ali Sami Alkışı sahaya sürüyorum, libero oynayacak arkadaş” adam sesini çıkarmayacak ya

Turgay Şeren: Yaa yok ebesinin a.. Ali Sami ya. Olur mu öyle bir şey, çok saçma bir şey…


Emre Belözoğlu: Malumunuz böyle bir liste yaparken olmazsa olmaz isimlerden biri Fenerbahçe ve milli takımın hırçın yıldızı Emre Belözoğlu. Tabi onun vukuatlarını tek tek yazmak kolay değil. Birkaç örnek vermek gerekirse, İsviçre ile oynadığımız milli maçta soyunma koridorlarına ilk koşanlardan biriydi Emre. Kayserispor maçında Cangele tarafından sert bir hareketle yerde kaldıktan sonra saha kenarında tedavisi sürerken yaptığı “kafa kesme” hareketi hafızalardaki yerini koruyor.


Yine bir milli maçta basın tribününe yaptığı kol hareketi, süper lig maçında hakeme küfür ettiği için kırmızı kart görmesi, Aragones döneminde Deivid ile saha içinde küfürleşmesi de Emre’nin vukuatları arasında.

Reklam
Reklam

Erman Toroğlu: Şansal Büyüka ile Lig TV’de yaptıkları “Maraton” programından bazı incilerini yazabiliriz Erman Toroğlu’nun. Beşiktaş – Diyarbakır maçında kaleci Şenol’a yapılan tezahürat üzerine yorum yapan Toroğlu olayı şu cümlesi ile bitirmişti: “Beşiktaş taraftarına sesleniyorum buradan, Şenol’un annesini lütfen normal yollardan yapın”


Beşiktaş’ın Kayseri ile oynadığı bir maç sonrasındaki yorumları da uzun zaman konuşulmuştu Erman Hoca’nın. “Bünyamin g. b. oynuyo” ve Cangele ile ilgili olan başka bir tezahürati televizyondan sansürleyerekte olsa söylemesi, küfürün sadece statlarda kalmadığının başka bir örneğiydi.


Engin İpekoğlu: Fenerbahçe ve milli takımın efsane kalecisi Engin’in olayı biraz farklı. O mağdur taraf aslında. 16 Kasım1991 Fenerbahçe – Beşiktaş maçı. O dönem TRT spikerleri saha içine girip konuşabiliyorlar. Çok tartışılan bir gol pozisyonunda yaşanan diyaloglar şöyleydi:

Rıdvan Dilmen: Hocam gol değil, gol değil.

Ahmet Çakar: Gol Rıdvan gol.

Reklam
Reklam

Mehmet Özdilek: 1 metre içeride hocam.

Bülent Karpat mikrofonu Engin'e uzatır: Engin gol müydü sence?

Engin İpekoğlu: Ya yan hakeme gol değil dedim bana, senin ananı si… dedi.


Tuncay Şanlı: Galatasaray ile oynanan bir maçın ardından Tuncay Şanlı tribünlere giderek karşılıklı tezahürat yapıyor ancak bu durum Lig TV kameralarına yansıyordu. İşte o tezahüret: Hindi baba hindi, cimboma bindi, cimbomdan indi, kartala bindi… efendiliğiyle tanınan Tuncay’ın bu görüntüleri uzun zaman konuşulmuştu.


Guti Hernandez: Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı bir alış-veriş merkezinde sevgilisiyle görüntülenince çok sinirlenmişti. Çıkan haberlerde Guti’nin “Niye çekiyorsunuz” deyip küfür ettiği yazıldı. Ama ne dediği ve hangi dilde söylediği muamma olarak kaldı. Zira Guti sadece İspanyolca biliyor.


Mustafa Sarp: 18 Eylül 2010 Bucaspor – Galatasaray maçında cezası sahası içinde boşta olan Sarp’a pas vermeyip şut çeken Pino’ya tepki gösteren Mustafa’nın ettiği küfür kale arkasındaki mikrofondan duyulmuştu. Canlı yayına yansıyan bu küfür maçı yayınlayan TRT’yi de zor durumda bırakmıştı.

Reklam
Reklam

Mustafa Sarp “Yetti bee, a. Koyayım senin Pino” demesi maalesef çok net bir şekilde duyulmuştu.


Arda Turan – Caner Erkin: Geçtiğimiz sezon antrenmanda çıkan kavgada Arda, Caner’e yumruk atmış ve dudağını patlatmıştı. İkili arasında daha sonra da küfürleşmeler oldu.


Bu olay antrenmanı izleyen basın mensuplarının objektifine saniyesi saniyesine yansıdıktan sonra haber olmuştu. Sezon sonunda Caner Fenerbahçe’ye transfer oldu Galatasay’dan ayrıldı.


Yılmaz Vural: Listenin olmazsa olmaz isimlerinden biri de Türk futbolunun en renkli siması Yılmaz Vural kuşkusuz. Onun saha kenarında ve basına verdiği demeçler yüzümüzde tebessüm yaratsa da genç futbol severlere ne kadar iyi örnek olduğu ayrı bir tartışma konusu.


Futbolcusuna tekme-tokat atan, küfür eden Vural’ın yaptığı her şey maç görüntülerine her zaman yansımaktadır.


Samet Aybaba: yedek kulübesinin renkli yüzlerinden Samet Aybaba da kameralara küfür ederken yakalananlardan. Oyuncusunun kaçırdığı bir golden sonra sarf ettiği “eşşek oğlu eşşek” ve benzeri cümleleri birçok kez kameralara yakalanmıştı.

Reklam
Reklam

Gökmen Özdenak: Yine bir Telegol programı. Bu kez sahnede televizyonda olduğunu unutan Galatasaray’ın eski oyuncularından Gökmen Özdenak. Nobre ile ilgili konuşurken ağzından şöyle bir cümle kaçıyordu:


“o Nobre ki iki sene Fener’de izledik, a.nago”. Bir an gelentepkilerle durumu düzelten Özdenak “ortaya alıyo kanat yok, kanada alıyo orta yok” diyerek toparlamaya çalışmıştı konuşmasını.


Kompela: Bir dönem Türkiye’de futbol oynadıktan sonra televizyon programı da yapan Kompela maç sonrasında canlı yayında olduğunu unutarak istenmeyen bir konuşma yapmıştı.


İstanbulsporlu Emre Aşık’ın kendisine saha içinde söylediği cümleyi canlı yayında şöyle aktarmıştı: “Emre bana piziving dedi”.


Arda Turan: Türk futbolunun yetiştiği en önemli isimlerin başında gelen Arda son dönemlerde oynadığı futboldan çok saha dışında yaptıklarıyla gündemi meşgul ediyor. TRT3’te yayınlanan görüntüleri ise yenilir yutulur cinsten değil. Her şey bir yana Galatasaray gibi bir kulübün kaptanının sarf ettiği cümlelerin kabul edilmesi imkânsız. Sabri, Ayhan ve Arda arasında geçen diyalogların arasında Adnan Sezgin’in de olması Galatasaray’ın bu durumunun bir özeti gibi. İşte o sözler:

Reklam
Reklam

SABRİ: Adnan Abi, çok iyi renk seçmişsiniz.

ADNAN SEZGİN: Ben seçmedim.

ARDA TURAN: Sen şu formalara nasıl bakmazsın? Her sene bir or.... rengi var. Heriflere malzeme veriyoruz. Ver siyah forma, beyaz forma, sarı- kırmızı... Yürü !

AYHAN: Ne diyor? Faşo ne demektir diyor. P..t gibi, i..e gibi bir şey..

ADNAN SEZGİN: Ne diyor?

AYHAN: Filmde yapıyor ya onu, Kemal Sunal... Faşo Ağa ne demek diyor. P..t gibi, i..e gibi bir şeydir diyor.

Görüntülerin devamında ise Arda, "Eee, Galatasaray formaları nerede" diye soruyor. Daha sonra da üstündeki mercan formaya bakarak, "Abi böyle forma olur mu ya! A... k... ben bunların" diyerek seçimi yapan yöneticilere tepki gösteriyor.